Zirveye Giden Yolda Herşey Mübahtır...

19:23 ebru altin 0 Comments

Zirveye Giden Yol, bir tarafta Demokratların, diğer tarafta ise Cumhuriyetçilerin yer aldığı, hummalı bir seçim döneminde geçen kirli oyunlara gönderme yapan bir film...

Beau Willimon'un "Farragut North" adlı eserinden esinlenilerek beyazperdeye uyarlanan filmde, acemi başkan adayının yanında çalışmakta olan idealist bir basın sözcüsünün, politikanın kirli taraflarını öğrenmek adına yaşadıkları en salt haliyle gözler önüne seriliyor.

Keskin ve kıvrak bir zekanın eseri olarak ortaya çıkan diyaloglarıyla günümüz siyaset dünyasından ve güç savaşlarından esinlendiğini her halükarda ortaya koyan film, cinselliğin, tutkunun, sadakatin, ihanetin ve intikamın hikayesini de etkileyici bir şekilde izleyiciye aktarıyor.
Stephen, Vali Mike'in seçim kampanyasında çalışırken Ohio'da tam bir siyasi mücadele yaşanmaktadır. Rakip adayın kampanya başkanı Stephen'a kendi ekiplerine katılması teklifinde bulunur. Ancak basın sözcüsü patronunu bu tekliften haberdar etme gafletinde bulununca işler hiç de Stephen'in düşündüğü gibi gitmez.

Geriye ise tek bir seçenek kalır. O da durumu lehine çevirerek, Vali Mike'in kişisel bir sırrını açık etmek üzere harekete geçmektir.

The Notebook'daki oyunculuğuyla hayranlığımın tavan yaptığı Ryan Gosling'in performansına dyecek yok. Zira filmin asıl yükünü de zamanımızın en yetenekli genç oyuncularından birisi olan Gosling taşıyor.

Nitekim Ryan Gosling'in olmadığı bir sahne de neredeyse yok gibi... Filmin başında zeki, işini iyi yapan, oyununun lideri ve herkesin istediği bir adamken, filmin sonunda esrar perdesinin aralanmasıyla o işini daha da başarılı yapan bir adam haline geliyor.

Filmin yönetmenlik koltuğuna oturan George Clooney filmin halihazırda ağır toplarından olmuş olsa da başrolü paylaştığı arkadaşları da gözardı edilemeyecek kadar önemli isimler...


Gosling'in dışında Philip Seymour Hoffman ve Paul Giamatti bu önemli isimlerden sadece ikisi durumunda...

Ismarlama bir film olduğu her halinden belli olan Zirveye Giden Yol'un konusu ilginizi çeker veya çekmez bilemiyorum ama sırf Giamatti, Hoffman ve Gosling üçlüsünün bir nevi Bermuda Şeytan Üçgeni'ni andıran, muhteşem oyunculukları için bu filmi mutlaka izleyin derim.

PS: Film süresi içerisinde özellikle Paul Giamatti'nin oyunculuğuna ve repliklerine hayran kaldığımıda ayrıca belirtmek isterim...

You Might Also Like

0 yorum :