Hep birlikte 5. Palto Film Günleri Etkinlerine Gidiyoruz...

15:00 ebru altin 2 Comments

Eskişehir Film Festivali deneyimi ile yola çıkan bir grup arkadaşın, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sinema Kulübü ve İletişim Bilimleri Fakültesi'nin de desteğini alarak bundan 5 sene önce hayata geçirdikleri Palto Film Günleri, kente yeniden sinema coşkusunu taşımaya hazırlanıyor.

Gerek program dahilinde gösterilecek filmler, gerek söyleşiler ve atölye çalışmaları ile zenginleşen etkinlik, Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü içerisinde yer alan Sinema Anadolu bünyesinde gerçekleştirilecek.











11 uzun metrajlı filmin gösterileceği film günleri 18 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından, “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm" filmi ile başlayacak. Film gösteriminin ardından KafePi'de açılış partisi de düzenlenecek.

Felix Van Groeningen'e 2010 İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü getiren aynı zamanda Belçika’nın 2010 En İyi Yabancı Film Oscar adayı olan "Çölde Kutup Ayısı/De Helaasheid der Dingen", David MacKenzie'nin yönetmenliğinde çekilen ve insanların duyularını birbir kaybetmesi üzerine farklı bir kıyamet senaryosu sunan "Yeryüzündeki Son Aşk/Perfect Sense", Woody Allen’ın geniş kitlelerce de beğenilen son filmi "Paris'te Gece Yarısı/Midnight in Paris", JKim Jee-woon’un son filmi "Şeytanı Gördüm/Akmareul boatda", Özcan Alper’in ödül toplamaya aday ikinci filmi "Gelecek Uzun Sürer"; Icíar Bollaín'in Gael García Bernal'ı başrole taşıdığı İspanya’nın Oscar adayı olan son filmi "Yağmuru Bile/También la lluvia", Rus yönetmen Andrei Zviaguintsev imzalı Elena ve David Cronenberg'in psikanalize el attığı son işi "Tehlikeli İlişki/A Dangerous Method", dünya sineması seçkisinde Eskişehirliler ile buluşacak filmler arasında.

Kendisi de bir Anadolu Üniversitesi mezunu olan ve kara-mizah türüyle adı beraber anılan yönetmen Onur Ünlü'nün son filmi "Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi"; Nuri Bilge Ceylan Cannes tescilli son işi "Bir Zamanlar Anadolu"da ve açılış gecesinde gösterilecek olan "Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm" programın yerli yapımları arasında yer alıyor. Ayrıca tüm bu yerli yapımların gösterimi sonrası film ekibinden oyuncular da söyleşi için Eskişehir'de olacaklar.

Eskişehir'i renklendiren film günleri boyunca Sinema Anadolu’nun fuayesinde Gökçe Pehlivanoğlu’nun gözünden Set – Up kareleri sergisini takip etmenin yanı sıra, 20 Aralık Salı günü, yerli sinemamızın en önemli görüntü yönetmenlerinden Uğur İçbak'ın görüntü, çekim teknikleri ve kamera teknikleri üzerine gerçekleştireceği atölye çalışması da katılımcıları bekliyor...

5. Palto Film Günleri Jeneriği from Berkay Sargın on Vimeo.

You Might Also Like

2 yorum :