Fringe Maceralarına Devam 2...

09:39 ebru altin 0 Comments

Dün malum Fringe'in 1. sezon bölümünü bitirmiştik. Bugün itibariyle ise 2 sezona şöyleeeee bir bakış atacağız... Ya 3. sezon, ya 3. sezon diye tutturmayınız lütfen :)) Zira bende 3. sezona daha fırsat bulup başlayamadım.

Oturun şöyle koltuklarınıza, yayılın yayılabildiğiniz kadar da... Ohhh keyifler de yerindeyse buyurunuzzzz brai'nin Fringe maceralarının devamına...

Farzedin ki dizinin başlangıç süreci içerisinde ekranda bir kırmızılık beliriyor. O da ne...

Kırmızı rengin içinde beliren bir su kabarcığı görüntüsü... Ardından ise J. J. Abrams, Alex Kurtzman ve Roberto Orci şeklinde akıp giden bir jenerik yazısı...

Ehh yukarıdaki üçlü, sağlı sollu jenerikteki yerini aldığına göre kahramanlarımızla kaldığımız yerden hasret gidermeye devam edebiliriz demektir. Zira bugün paralel evrene girizgah yapacağız. Yolumuz uzun, olaylar çok...

İkinci sezonun çoğu bölümünün konusu, yukarıda da belirttiğim gibi paralel evren ile ilgili.



















Peter'ın yaşadığımız evrende çocukken geçirdiği bir hastalık yüzünden öldüğü de bu sezonda gün yüzüne çıkıyor. Walter'ın 1. sezonun son bölümlerinde dile getirdiği bir takım cümlelerden dolayı Peter'da tuhaflıklar olduğunu tahmin etmiştik zaten. Ama bu kadar olacağını ne yalan söyleyeyim hiç düşünememiştim yafuu... Gitti gül gibi çocukk, görüyor musunuz?

Walter bu olaydan sonra, diğer evrene geçmenin yolunu bulmuş ve Peter'ı yaşadığımız evrene getirmiştir. Bu olayı da hiçkimseye anlatmamıştır. Tabii sonrasında herşeyi anlatmak durumunda kalır, o ayrı...

Bu olay ister istemez paralel evrende yumuşak noktaların (soft spot) oluşmasına neden olur.

Walternate yani bizim çılgın bilim adamı Walter, diğer evrende Savunma Bakanı olmuştur. Fringe Departmanı ise bizim evrenimizden çok daha güçlüdür.

















Kaldı ki bizim evrenimize geçmek için şekil değiştirme teknolojisini geliştirmişler ve Peter'ı da geri getirmeye çalışmışlardır.

Bu noktada The Observer yani gözcüler ile tanışırız. Soluk tenli, siyah takım elbiseli, duyu kavramı olmayan, birbirinin benzeri kel adamlardan oluşan bu kişiler, Walter'ı daha önce uyarmış ve Peter diğer evrene geçerse iki evrende de büyük bir felaket meydana geleceğini söylemişlerdir.

Nitekim bu felaketin Olivia'nın William Bell ile konuşmasını hatırlaması üzerine Great Storm yani iki evrenin birbiri içine geçerek bir tanesinin hayatta kalması olayı olduğunu anlarlar.

















Uyfff bu noktaya geldiğimde kafayı yemiştim doğrusu... Düşünsenize fizik kuantum, paralel evren teoremini reddetmiyor. Üzerine birde böyle bir kurguyla karşı karşıya gelince ohanesburgg, nasıl yani falan oluyorsunuz...

Paralel evrenden gelen bir şekil değiştirici Charlie Francis'i öldürüp, onun yerine geçmiş ve ajanlarından biri olan Thomas Jerome Newton'ı bulmuştur. Newton'ın elinde Walter'ın isteği üzerine William Bell'in beyninden çıkardığı evrendeki birbirine bağlamak ile ilgili sağlam bilgiler vardır.















Fringe ekibi, Newton'ı durdurmaya çalışırken Olivia'nın Cortexiphan temelli yeteneği olan diğer evrenden gelen eşyaları daha parlak görebilmek yeteneğini ortaya çıkarırlar. Peter hakkındaki gerçeği de bu şekilde öğrenir zaten.

Walter, Olivia'ya bu gerçeği Peter'a kendisinin söyleyeceğini söyler. Ancak Newton'ın faaliyetleri sonucunda Peter gerçeği öğrenmiş ve dolayısıyla da kaçmıştır.

Walternate, Peter'ı bulur ve ona paralel evrene yani evine dönmeyi teklif eder. Peter da bu öneriyi bir güzel kabul eder.

Olivia ve Walter, Cortexiphan deneyinde kullanılan diğer kişilerle birlikte paralel evrene geçmeyi denerler ve bu çabalarında da doğal olarak başarılı olurlar. Zaten aksi de sözkonusu olamazdı hani...

















Bu arada Olivia, paralel evrende kendisi olan Bolivia'yı bulur, evinde hapseder ve onun yerine geçerek Peter'a ulaşır.

Olivia, Peter'a Walternative'in evrenlerini yoketmek için bir cihaz yaptığını, cihazın çalışması için ise kendisine ihtiyacı olduğunu söyler.

Peter ve Olivia, Walter ile Bell'in buluşacakları yere giderler fakat paralel evrendeki Fringe Ekibi buluşmayı öğrenir ve çatışma çıkar.

Bell, yeni geliştirdiği ve el bombasına benzeyen cihazı kullanır ve büyük bir patlama yaşanır. Bolivia, Olivia'nin yerine geçerek diğer evrene geçiş yapar. Olivia ise paralel evrende Walternative tarafından hücreye hapsedilir.

Sonrasını sormayın... Zira bende bilmiyorum... Bu akşam 3. sezona başlayacağım düşünülecek olursa eğer bittiğinde son durumları tekrardan sizeeee büyük bir zevkle buradan, bir mucize olursa belki de paralel evrenden yazarım... :)))

You Might Also Like

0 yorum :