Kuğu Gölü Balesi...

16:13 ebru altin 0 Comments

Büyü bozulur ve kalan kuğular ise insana dönerler. Kızlar ise Odette ve prensin Kuğu Gölü’nün üzerine, cennete doğru giden ruhlarını izler. İşte böyle çıkar, Kuğu Gölü Balesi’nin hikayesi de…


Sarayında 21. yaş gününü herkes gibi dans ederek kutlayan Prens Siegfried’ın dikkatini genç kızlar ümitsizce çekmeye çalışır. Prensin annesi ise oğlunun artık evlenme yaşının geldiğini söyler. Okunu, yayını alıp, arkadaşlarıyla ava gider. Arkadaşlarının önünde yürüyen prens, zarif kuğuların yüzdüğü güzel bir göle rastlar. O sırada başında taç olan çok güzel bir kuğu görür. Ancak kuğu akşam olunca çok güzel bir genç kıza dönüşür. İsmi ise Odette’dir.

Günlerden bir gün kötü bir büyücü onu ve kız arkadaşlarını kuğuya çevirir. Gölün suları ise onlar için ağlayan ailelerin gözyaşlarından oluşur. Büyüyü bozacak tek şey ise bir erkeğin ona tüm kalbiyle aşık olmasıdır.

Tam prens, Odette’ye aşkını söyleyecekken, büyücü gelir. Odette’yi elinden alır ve kuğulara yüzmelerini emreder. Ertesi gün yaş günü kutlamalarına ise devam ederler. Prens’in annesi oğluna kızlardan birisini seçmesini ister. Prens’in aklıysa Odette’dir. Yine de annesinin hatırına kızlarla dans eder. O sırada büyücü, kendi kızını büyüyle Odette’e benzetip, dans salonuna getirir. Prens, kıza hayran kalır.


Olanları bilmeyen Odette ise pencereden onları izlemektedir. Prens, sahte Odette’e aşkını ilan ederken, gerçek Odette ise oradan kaçıp, gider. Prens ise hata yaptığını anlar.

Odette’in peşine düşer. Odette üzgün üzgün göle gidip, diğer kızların yani kuğuların arasına karışır. Kızı bulur ve olanları anlatıp, kızın kendisini affetmesini ister. Tam o sırada ise kötü büyücü ve kızı gerçek, korkunç yüzleriyle oraya gelirler. Büyücü, Prens’ten sözünü tutup, kendi kızıyla evlenmesini ister ve dövüşmeye başlarlar. Prens Odile ile evlenmektense, ölmeyi tercih edeceğini söyleyip, Odette’in elinden tutup, birlikte göle atlar.

Büyü bozulur ve kalan kuğular ise insana dönerler. Kötü büyücü ile kızını da suya atarlar. Onlarda Prens ve Odette gibi boğulurlar. Kızlar ise Odette ve prensin Kuğu Gölü’nün üzerine cennete doğru giden ruhlarını izlerler. İşte böyle çıkar Kuğu Gölü Balesi’nin hikayesi… İçinde yok, yok! Tutku, aşk, romantizm, acı, şehvet ve ihtiras… Hepsi bir arada ve hepsi tek bir dansın birleşimiyle Kuğu Gölü Balesi’nde…

PS: Yukarıdaki yazı Ebru Altın imzasıyla Mardan Palace Luxury Life Style Magazine dergisinde yayınlanmıştır...

You Might Also Like

0 yorum :