Bolshoi Balesi…

09:06 ebru altin 0 Comments

Fındıkkıran, Kuğu Gölü, Don Kişot, Romeo & Juliet, Tarantela, Gidelle ve Spartacus gibi eserlere getirdikleri eşsiz yorum ve sıra dışı koreografileri ile Bolshoi Balesi, dünyanın hayranlıkla izlediği bir bale topluluğudur…

Dünyanın hayranlıkla izlediği ve Rusya’nın kültür mirası sayılan Bolshoi Balesi, 19. ve 20. yüzyılın Rus müzikal tiyatro ve balesi ile bale sanatını daha da ileriye taşıyarak, modern eserler oluşturmaktadır.



Topluluğu asırlardır zirvede tutan da “Fındıkkıran, Kuğu Gölü, Don Kişot, Romeo ve Juliet, Tarantela, Gidelle, Spartacus” gibi eserlere getirdikleri eşsiz yorum ve sıra dışı koreografilerdir.

Nitekim Bolshoi, bir repertuar tiyatrosu olup, repertuarındaki çok sayıda prodüksiyondan herhangi birini, herhangi bir gecede icra edebilecek kapasitededir. 2 ile 4 arası yeni prodüksiyonu programına alan topluluk, aynı zamanda eş sayıda eseri programından kaldırabilirde...

Topluluğun prodüksiyonlarında sahne alanlar, büyük çoğunlukla Bolshoi’un kadrolu sanatçıları olup, konuk sanatçıları ise nadiren sahneye alırlar. Kurulduğu günden itibaren bale ile anılan Bolshoi, Çaykovski’nin ünlü yapıtı “Kuğu Gölü”nün prömiyerini 4 Mart 1877’de Bolshoi’da yapmıştır. Sovyetler Birliği döneminde Bolshoi turneleri, ülke için önemli bir kültürel prestij kaynağı olup, mükemmel icra ve yorumuyla batıda giderek artan bir üne kavuşmuştur.

Gerek yetiştirdiği sanatçıları ve koreograflarının eşsiz yorumları, gerekse atölyelerinde hazırlanan çarpıcı dekor ve kostümleriyle Bolshoi, halen dünyanın en saygın topluluklarından biri olarak anılmaktadır.

You Might Also Like

0 yorum :