En İyi 10 Sinema Salonu...

10:54 ebru altin 2 Comments


Dün, Hürriyet Gazetesi'nin ekinde Mehmet Özdoğan imzalı bir haber gözüme ilişti. Özdoğan, haberinde En İyi 10 Sinema Salonu'ndan bahsediyordu. Gazeteyi okuyanlarınız varsa zaten haberdarsınızdır. Yok, denk gelip okumadıysanız da eğer sevgili Mehmet Özdoğan'ın hazırladığı haberi sizlerle paylaşıyorum.

Ayrıca sadece paylaşmakla kalmıyor, sırf merakımdan şunu da soruyorum. Sizin yaşadığınız şehirde en iyi sinema salonu hangisi ve neden? Fırsat bulup da görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Sevgili Özdoğan'ın hazırladığı habere gelecek olursak eğer, En İyi 10 Sinema Salonu ise şu şekilde sıralanmış, bilginize...

1. Kanyon Cinebonus / İstanbul
2. G-Mall Cinebonus / İstanbul
3. City's City Life / İstanbul
4. Atlas Sineması / İstanbul
5. İstinye Park AFM / İstanbul
6. Beyoğlu Sineması / İstanbul
7. Profilo AFM / İstanbul
8. Büyülü Fener / Ankara
9. Forum Bornova AFM / İzmir
10. Suadiye Movieplex / İstanbul

Gelelim bu sinemaların ilk sıralara yerleşmesinde etken olan teknik detaylarına...

Kanyon Cinebonus

Kanyon AVM'deki Cinebonus sinemaları iki katlı. 300'er kişilik iki büyük salonu var. Toplam koltuk sayısı 1600. İç tasarımı uzay mekiğini andırıyor. Tuvaletinden lobisine her yerde LED ekran var. Ses sistemi, Oscar ödül töreninde kullanılanla aynı. Üç boyutlu film izleyebilirsiniz. Biletinizi ister gişelerden, ister telefonla, ister www.mybilet.com'dan alabiliyorsunuz. Hafta içi tam 15.50, öğrenci 13.50, haftasonu ise tam 17.50, öğrenci 15.50 lira...

G-Mall Cinebonus

Maçka'daki sinemanın en sevilen özellikleri, tavanının yüksekliği ve havalandırma sistemi. Birçok filmin gala ve ön gösterimleri burada yapıldı. (ve yapılmaya da devam ediyor) Yedi ayrı salon, 792 koltuk var. Sevgili koltuğu da denen ikili koltukları Türkiye'de ilk kullanan salonlardan.

Güçlü bir ses sistemi var. Önünüzdeki ne kadar uzun boylu olursa olsun, perdeyi görüyorsunuz. Biletler hafta içi tam 15, öğrenci 13; hafta sonu tam 17, öğrenci ise 15 lira. İnternetten ve gişelerden satın alabilirsiniz.

City's City Life

Yedi sinema salonu ve 803 koltuğu var. Nişantaşı City's AVM'de yer alıyor. 700 metrekarelik fuaye alanı, parti ve özel davetler içinde kullanılıyor. Koltukların tasarımcısı, Ferrari koltuklarını tasarlayan Poltrona Frau.

50 kişi ve üzeri gruplara indirim var. Dolby Digital Surround Ex ses sistemi kullanılıyor. Biletler hafta sonu 16, öğrenci 13.50; hafta içi tam 13.50, öğrenci 12 lira.

Atlas Sineması

Beyoğlu'nda tarihi Atlas Pasajı'nın içinde yer alan sinema, 1932'den bu yana sanat merkezi olarak kullanılıyor. 1985'te hazineye devredilen sinemayı şu anda Türker İnanoğlu işletiyor.

Ses sisteminden dekorasyonuna, tepeden tırnağa yenilendi. 500, 130 ve 85 kişilik üç salon var. Büyük salonunun düzeni amfi tiyatro şeklinde. Atlas'ın en sevilen özelliği loca sistemi. Oturma düzeni ve havalandırma sistemiyle ilgili sıkıntılar yaşansa da, sinemada nostalji isteyenlerin adresi. Hafta içi ve hafta sonu bilet fiyatları aynı: Tam 10, öğrenci 8 lira...

İstinye Park AFM

2007'de İstinye Park AVM'de hizmete girdi. 12 salonu ve 2 bin 136 koltuk kapasitesi var. Toplam üç salonda, üç boyutlu sinema izleme olanağı bulunuyor. Koltuklar ve ses düzeni son teknolojiye göre tasarlanmış.

Pazartesi, salı ve perşembe tam 16, öğrenci 14 lira. Çarşamba günü herkes 14 lira, hafta sonu tam 17.50, öğrenci 15.50 lira. 3D keyfi için 2 TL fazla ödüyorsunuz. İster gişeden, ister internetten, ister telefonla biletinizi satın alabilirsiniz.

Profilo AFM

1998'den beri Mecidiyeköy'deki Profilo AVM'de hizmet veren AFM'nin yedi salonu var. Birinde 3D teknolojisiyle filmler izleniyor. Toplam kapasite 1500 kişi. Gala ve ön gösterimlere de sık sık ev sahipliği yapıyor.

Salonlarda en sevilen, son teknolojiyle tasarlanan Dolby Dijital Ses Sistemi. Pazartesi, salı ve perşembe tam 13, öğrenci 11 lira. Cuma, cumartesi ve pazar ise tam 14, öğrenci 12 lira. Çarşamba halk günü ve herkese 11 lira. İnternetten ve telefondan bilet satın alınabiliyor.

Beyoğlu Sineması

1989'da kuruldu. Avrupa Sinemalar Birliği üyesi... Dolby teknolojisi var. Genelde ödüllü filmler gösteriliyor. İki salon var. Beyoğlu ve Pera... Toplam 351 koltuk bulunuyor. Tam bilet 10, öğrenci 8 lira. Çarşamba halk günü, herkese 8 lira. Film festivallerine ev sahipliği yapıyor.

Büyülü Fener Kızılay

Büyülü Fener'in Kızılay şubesi, 11 salonda, 1100 kişilik kapasiteyle hizmet veriyor. En son Dolby ve üç boyutlu sinema teknolojisi kullanılıyor. Fiyatlar 9 - 13 lira arasında. Kredi kartı geçiyor, internetten rezervasyon yaptırılabiliyor. 2005'de açıldı. Ücretsiz otopark ve vale servisi var.

Forum Bornova AFM

Forum Bornova AVM'nin içinde. Yedi salon var, kapasitesi 1000 kişi. Bir salonda 3D keyfi yaşanıyor. Dolby Digital Ses Sistemi'nin kullanıldığı salonlarda, hafta sonu yer bulmak zorlaşıyor. Hafta içi tam bilet 14, öğrenci 12 lira. Haftasonu tam 15, öğrenci ise 13 lira oluyor. www.afm.com.tr de bilet satın alabilirsiniz. AVM'de ücretsiz açık otopark da var.

Suadiye Movieplex

İstanbul Anadolu yakasında 14 senedir hizmet veriyor. Yedi farklı salon var. Kredi kartıyla ve telefondan bilet alabiliyorsunuz. Dolby Digital Ses Sistemi kullanılıyor. Toplam kapasitesi 870 kişi. Perdelerin boyutu 5x11.20 metre. Bilet fiyatları, hafta içi ve hafta sonu 17.00'den önce tam 12.5, öğrenci 10 lira; hafta sonu 17.00'den sonra tam 15, öğrenci ise 12.5 TL...

You Might Also Like

2 yorum :

  1. Maalesef İstanbul da trafik yoğunluğu o kadar bunaltıcı ki ancak en yakınımızda ki salonlara
    gidiyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil