Yeni Yılın Yerli Filmlerine Bakış...

22:29 ebru altin 1 Comments

Türk sinemasının en verimli döneminin yaşandığı şu günlerde, birbirinden sağlam senaryo ve güçlü oyuncu kadrosunun yer aldığı filmler, izleyicileriyle buluşma günlerini şimdiden iple çekmeye başladı. Yıl sonuna kadar görücüye çıkacak olan filmlerin arasındaki rekabetin galibini ise elbette ki her zaman olduğu gibi yine izleyici belirleyecek.

Yeni yılla birlikte izleyicileriyle buluşacak olan dumanı üzerinde işte en yeni filmler...

Bu Son Olsun
Yönetmen: Orçun Benli
Senaryo: Orçun Benli
Oyuncular: Volga Sorgu, Orhan Eskin, Ufuk Bayraktar, Engin Alkan, Hazal Kaya, Engin Altan Düzyatan

















Kendilerine Balat semtini mesken tutmuş beş evsizin hayattaki tek gayeleri, karınlarını doyurmak ve en büyük tutkuları olan şaraptan bir gün bile olsun ayrı kalmamaktadır. Onlarla aynı mahallede yaşayan ve sol gruplardan birine üye olan Sinan ile Lale arasında gönül ilişkisi vardır. Sokaklarda başlayan hikaye, bir dizi yanlışlıklar komedisi sonucu evsizlerin kendilerini siyasi mahkumlarla birlikte aynı cezaevinde bulmasıyla devam eder.

Kurtuluş Son Durak
Yönetmen: Yusuf Pirhasan
Oyuncular: Belçim Bilgin, Demet Akbağ, Mete Horozoğlu

















Her türlü şiddete karşı harekete geçen altı kadının provokatif, fantastik hikâyesi... Nikaha 2 hafta kala nişanlısı tarafından terk edilen Psikolog Eylem, taşındığı mahalledeki ‘Saadet Apartmanı’nda her şeyi değiştirecek! Ve tüm kadınların kendilerini sorgulamalarına neden olacak.

Zenne
Yönetmen: M. Caner Alper, Mehmet Binay
Senaryo:Kerem Can, Giovanni Arvaneh, Ünal Silver, Rüçhan Calışkur














İstanbul’a fotoğraf çekimleri yapmak üzere gelmiş Alman fotoğrafçı Daniel Bert, bir gece kulübünde Zennelik yapan Can ve doğulu muhafazakar bir aileden gelen Ahmet ile tanışır. Abartılı ve antipatik kıyafetler içindeki Can, gizlerle dolu Ahmet ve Afganistan’dan ‘hasarla’ dönmüş Daniel, birkaç karşılaşma ve tartışmanın ardından arkadaş olmayı başarırlar.

Berlin Kaplanı
Yönetmen: Hakan Algül
Oyuncular: Ata Demirer, Tarık Ünlüoğlu, Necati Bilgiç

















Ayhan Kaplan Berlin’de yaşayan, geçimini boksörlük ve bodyguardlık yaparak sağlayan bir Türk vatandaşıdır. Ayhan ve antrenörü Cemal için işler pek yolunda gitmemektedir. İkisi de artık hayattan bir mucize beklemektedir. Filmimiz olası bir mucize ihtimalini anlatmaktadır.

Sen Kimsin
Yönetmen: Ozan Açıktan
Oyuncular: Tolga Çevik, Köksar Engür, Toprak Sergen, Pelin Körmükçü

























Tekin (Tolga Çevik) ve emekli trafik polisi yardımcısı İsmail abi (Köksal Engür), kaybolan bir kızı bulmak için, hayatları pahasına her türlü tehlikeyi göze alır. Sıradan bir kayıp kız vakasının peşinde başlayan hikâye, hesaplaşmaların, oyun içinde oyunların geliştiği bir maceraya dönüşür. Kim masum kim suçlu birbirine karışır. Hafiyelerimizin tek bir hatası vardır, o da kendi yöntemlerini kullanmak.

Fetih 1453
Yönetmen: Faruk Aksoy
Oyuncular: İbrahim Çelikkol, Devrim Evin, Dilek Serbest












Hollywood standartlarındaki etkileyici prodüksiyonuyla bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen en iddialı yapım olan Fetih 1453, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini en gerçek haliyle gözler önüne serecek. Film altyapısından senaryosuna, kullandığı teknolojiden dekor ve kostümlerine kadar Türk sinemasında birçok ilke imza atıyor. Sadece sanal gerçeklik teknolojisine 2 milyon dolar bütçe ayıran film, Türkiye’de yapılan en görkemli film olacak.

Güzel Günler Göreceğiz
Yönetmen: Hasan Tolga Pulat
Oyuncular: Buğra Gülsoy, Feride Çetin, Barış Atay Mengüllü













Hasan Tolga Pulat'ın yönettiği paralel hikayeler draması Güzel Günler Göreceğiz, bir gün içinde ve İstanbul’da geçiyor. Hikaye, beş farklı karakterin - Cumali, Ali, Figen, İzzet ve Anna- kesişen yollarını anlatıyor ama hiç kimse bir diğerinin farkında değil, dolayısıyla da birbirlerinin hayatlarına müdahaleleri yok. Günün sonunda ise aslında insanların müdahale ettiği hayat ortaya çıkıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Buğra Gülsoy, Feride Çetin ve Barış Atay Mengüllü isimleri öne çıkıyor...

48. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışan yapım En İyi Film Ödülü'ne layık görüldü...

Eşruhum Eşzamanı
Yönetmen: R. Şanal Günseli
Oyuncular: Uğur Çavuşoğlu, Aylin Kabasakal, Zeynep Utku

Yeryüzünden çok farklı ve uzak bir boyutta bütünlüğünü tamamlamış enerji dolu bir varlık çevresine ışık ve sevgi saçmaktadır. Bu varlığını dünyaya inip, sürdürmek ister. Fakat dünyada olup-biten kaos bu varlığı ikiye ayırır ve uzaklaştırır. Şimdi sevgi dolu her iki ruh birbirini eşini aramaktadır...

















R.Şanal Günseli ve Işık Günseli’nin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak 2005 yılında yazdıkları Eş Ruhumun Eş Zamanı isimli kitaptan aynı adla sinemaya uyarlanan yapım Türkiye'in ilk kuantum filmi olma iddiasında. Filmde Aylin Kabasakal ve Uğur Çavuşoğlu başrolleri paylaşırken Deniz Seki, Musa Uzunlar gibi ünlü simalar da konuk oyuncu olarak yer alıyor...

Toprağın Çocukları
Yönetmen: Ali Adnan Özgür
Oyuncular: Erkan Can, Ufuk Bayraktar

Yaşadığı çingene kampı saldırıya uğrayınca canını kurtarmak için kaçan Karika, aynı çevrede köy enstitüsünde öğrenim gören Cevher tarafından kurtarılır. İsmail Hakkı'nın desteğini alan Cevher, kimsesiz kalan kızı enstitü içerisine yerleştirerek ona barınacak yer sağlar.


















Fakat bu durum köy halkının hiç hoşuna gitmez ve enstitüye çingeneyi kapı dışarı etmesi için baskı yapılır. Enstitünün varlığından oldum olası rahatsız olan bölge komutanı Necip bir baskın gerçekleştirerek müdür Kemal Öğretmen’i gözaltına alır.
çıkan bu olaylar gözaltına alma süreci, yurt genelinde varlığını sürdüren köy enstitülerinin kapatılma dönemiyle denk düşmektedir. Kemal Öğretmen'in suçsuzluğu nihayetinde ispatlanır ama köy enstitülerinin makus kaderi değişmez...

Yapımcılığını filmde Kemal Öğretmen olarak yer alan Erkan Can'ın yönetmenliğini ise Ali Adnan Özgür’ün üstlendiği filmde, Ufuk Bayraktar,Şebnem Sönmez,Bahtiyar Engin, Suzan Kardeş, Müge Boz, Türkü Turan, Banu Başeren, Ezgi Mola, Serdal Genç ve Ezel Akay da yer alıyor. Film bir dönemin tarihi portresini sinemaya taşıma iddiasında...

You Might Also Like

1 yorum :

  1. zenneyi izlemek istiyorum hakkında çok uzun bir roportaj okumuştum...malesef ne kadar "uygar toplum"(!!!) dan bahsetsek de hala bireylerin cinsel tercihlerini hazmedemeyip egosuna yutturamayn zihniyetlerle dolu bir ülkedeyiz...çok acı...

    YanıtlaSil