Kesişen Hayatlar...

11:24 ebru altin 2 Comments

Yolları ne kadar dikenli ve zor olsa da, aşk seni çağırdığında onu takip et. Yumuşak tüylerinin arasında kalbini yaralayacak bir kılıç saklı olsa da asla vazgeçme...

Aylin, Can, Pırıl, Derya, Anjel ve Kerem... Hepsi kitabın içinde hayat bulan karakterler. Belki hepsi gerçek, belki de hepsi hayali. Kim bilir?

Aylin ve Can'ın İngiltere'de başlayan ilişkileri zaman içerisinde evlilik kararıyla sonuçlanmıştır. Ancak ne var ki ilişkilerindeki eski heyecan duygusu artık kalmamıştır. Aylin bu durumu kafasına fazlasıyla takmış olmasına rağmen, Can üzerinde fazla durmamakta ve karakteristik özelliği gereği iyice içine kapanıklılık belirtileri göstermeye başlar.

Tabii Aylin, Can'ın bu hallerine hiçbir anlam veremez. Çeşitli fantezilere başvurur ama onlarda işe yaramaz. Kaldı ki iletişim kurmaya çalıştıklarında da sonuç Can'ın mesleği gereği psikolojik tanıları şeklinde kendisini gösterir. Doğal olarak Aylin'de ise durum tam tersi şekilde işlemektedir. Çünkü o Can'ın aksine oldukça dışa dönük, girdiği ortamlarda fazlasıyla dikkat çekebilecek, hayatı özgürce yaşamaktan hoşlanan biraz uçarı, biraz kaçarı bir kızımız olarak kendisini bize tanıtmıştır.

Sıkıcı giden bir evlilik, araya giren yeni heyecanlarla istemdışı olarak su gibi akıp gider. Beraberinde ise vicdan, korku, endişe, öfke ve kızgınlık duygularını da beraberinde getirir.

Sözkonusu heyecanın kimin hayatına nasıl dahil olduğuna şahit olduğunuzda hayretlik boyutunuz eminim ki tavan yapacaktır. Benden söylemesi...

Pınar Kopuz Ürün'ün kısa hikayelerinden sonra çıkartmış olduğu ilk romanı Kesişen Hayatlar'ın arka kapaktaki yazısında da belirttiği gibi hayatta hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Aşkın kaç yüzü vardır, hepsini anlamak mümkün müdür, peki ya insanın içinden geçenler tam olarak bilinebilir mi?

Varlığımız yeryüzünde küçük bir nokta gibi ama ruh sonsuz bir karmaşa barındırıyor. Kaçınılmaz olarak içine düşülen aşkın insanı nerede, ne zaman ve kiminle yakalayacağı ise gerçekten hiç belli olmuyor bu sonsuzlukta...

Kesişen Hayatlar
Yazar: Pınar Kopuz Ürün
Goa Yayınları

You Might Also Like

2 yorum :

  1. oğğğğ bu kitabı okumayı isterdim doğrusu ilgimi çekti:)

    YanıtlaSil
  2. yazar öyle bir sonla bitirmiş ki ee yuhh dedim :D Var gerisini sen düşün canım :))

    YanıtlaSil