Akbank Sanat Sinema Kuşağı İftaharla Sunar...

10:22 ebru altin 0 Comments

Akbank Sanat Sinema Kuşağı, Ocak ayı boyunca her cumartesi "Yakın Dönem filmleriyle Latin Amerika'ya Bir Bakış" başlığı altında sinemaseverleri ağırlayacak.

İstanbul Cervantes Enstitüsü ve AECID (Ministerio de Asuntos exteriores y de cooperacion Espana) işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında 14 Ocak 2012 Cumartesi günü Alvaro Brechner'in yönettiği "Balığa Çıkmak İçin Kötü Bir Gün" filmi Akbank Sanat'ta ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

Etkinlik kapsamında 21 Ocak 2012 Cumartesi günü Josue Mendez'in yönettiği "Santiago'nun Günleri" ve son olarak da 28 Ocak 2012 Cumartesi günü Fernando Trubea & Javier Mariscal'in yönettiği Chico & Rita (animasyon) beyazperde de olacak.

Balığa Çıkmak İçin Kötü Bir Gün (Mal dia para pescar)

Uruguaylı yazar Juan Carlos Onetti'nin kısa hikayesinden uyarlanan film, eski güreş Dünya şampiyonu Jacop van Oppen ile kökleri Bizans'a dayanan ailenin üyelerinden menajeri Prens Orsini'nin, rakibinin şampiyona üç dakika dayanması karşılığında 1.000USD koyarak yaptıkları Güney Amerika turnesini anlatır.












Prensin iki, üç yeşil banknot arasında bir tomar kaba kağıt koyarak ürettiği göstermelik 1000 USD, uğradıkları son kasabada zekası durgun, kasları gelişkin sevgilisiyle evlenmek için paraya ihtiyacı olan genç kadının iştahını kabartır. Orsini,yerel gazeteyi de işin içine soktuğu dahice halkla ilişkiler ve küçük ayak oyunlarıyla son dakikaya kadar güreşi yada rakibi iptal etmeye çalışırsa da, Jacop güreşmekten başka birşey bilmez, vazgeçmez.

Santiago'nun Günleri

Perulu yönetmen Josue Mendez'in şaşırtıcı derecede yoğun bu ilk filmi, genç bir savaş gazisinin sivil topluma alışmakta çektiği trajik zorluğu anlatıyor. Mekanı Lima'nın aşağı bölgesi olsa da, hikaye farklı yerlerde ve zamanlarda eski askerlerin başlarından geçenlerle ilgili evrensel bir gerçeği içeriyor.

Sadece savaşmak için eğitim almış, 23 yaşında gergin bir adam olan Santiago, paralı askerlik görevinden sonra kendini normal hayatın içinde bulur. Karısı onu terketmek üzeredir, ailesi onu kendilerinden uzakta tutmaktadır. KAfası iyice karışıktır. Sırtında taşıdığı büyük sorunların ötesinde, eğitimine devam etmek istemektedir. Ancak banka hırsızlığı hayalleri kuran eski asker arkadaşlarına katılması için baskı görmektedir.













Karısı tarafından terk edilince yeni bir ilişkiye yönelir, ancak şiddet eğilimli ağabeyinin sevgilisi baştan çıkarıcı davranışlarda bulunup ağabeyini öldürmesini isteyince olaylar hızla kontrolden çıkar. Tüm iyi niyetlerine rağmen, şiddetin kısır döngüsünden kaçması imkansız gibi gözükmektedir.

Chico & Rita (Animasyon)

Rita egzotik danslar yapan güzel bir şarkıcı, Chico'da yetenekli ve kıskanç bir piyanisttir.














Chico ile Rita'nın 1948'de Havana'da tanışmalarından günümüz New york'una sıçrayan film, arada Las Vegas ve Paris'e de uğrayan bir aşk hikayesini anlatıyor.

You Might Also Like

0 yorum :