Mission: Impossible - Ghost Protocol...

00:23 ebru altin 2 Comments

60 ve 70’li yılların Mission Impossible isimli televizyon dizisinden yola çıkarak çekilen Görevimiz Tehlike’nin geçmişi malum 1996 yıllarına kadar uzanır. Ethan Hunt isimli karaktere hayat veren Tom Cruise’u ise Impossible Mission Force’daki takımın kilit adamı olarak izleriz.

Aradan geçen koskoca 16 yıl… Sene 2012… Ve 50’sine merdiven dayayan Tom Cruise yeni ekip arkadaşlarıyla bir kez daha karşımızda… Bu sefer ki görevleri Mission Impossible Ghost Protocol…

Serinin diğer bölümlerine göre daha farklı türlerle ün kazanmış birçok önemli oyuncuyu kadrosunda barındıran film, Tom Cruise’ın yanısıra Simon Pegg, Jeremy Renner, Paula Patton ve Josh Holloway gibi isimlerle dikkat çekiyor.

Olaylar, Budapeşte sokaklarında bir kovalamaca ile başlarken, perde Kremlin’in arşivinde ajan Ethan’a verilen bilgi çalma göreviyle devam eder. Kremlin’e başarı ile sızmayı başaran Ethan ve ekibi, bir sürprizle karşılaşıp Kremlin’i bombalayan terörist bir grup durumuna düşer. Üstelik geride devletin desteğini de kaybederek…
Göreve devam kararı ise arada hiçbir kayıt olmadan, hayalet protokolle devam eder. Gelişen olayların ardından, Rusya’nın nükleer füze şifrelerini alabilmek için Dubai’ye gidip kritik buluşmaya müdahale etmeye çalışan ajan Ethan ve ekibi, Amerika’ya yapılacak nükleer bir saldırıyı da önlemeye çalışır.
Tabii bu noktada sonucu sizlere pat diye söylemek çok isterdim ama onun yerine konuyu filmin yönetmeni Brad Bird’e getirmek istiyorum. Malum Brad Bird, Pixar Animasyon Stüdyosu’nun iki Oscar’lı dahisi… Daha öncesinde yaptığı animasyon filmlerle yönetmenliğini ispat eden Bird’in gerçek oyuncularla çektiği ilk kurmaca filminde de son derece başarılı olduğu su götürmez bir gerçek.

Film süresi içerisinde birçok sahneye hayran kalabileceğiniz gibi birçok sahnede de yok artık, bu kadar da değil diyeceğiniz sahnelerle karşılaşmaya şimdiden hazır olun.

Yeni görevde yer alıp almamak sizin bileceğiniz bir şey. Şayet deşifre olursanız varlığınız hükümet yetkililerince inkar edilecektir. Şimdi izleyip, izlememe kararı size ait, hepinize iyi seyirler…

You Might Also Like

2 yorum :

  1. İzlemeye değer bence. Anlatımınızdan öyle anladım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. O zaman şimdiden iyi seyirler :)) Yer yer yok artık desemde keyif alarak izledim, tavsiye ederim...

    YanıtlaSil