Kadınlara Yakışmayan Erkekler...

22:30 ebru altin 0 Comments

Bu aralar nedendir bilinmez psikanaliz, bilinçaltı, ego, savunma mekanizmaları ve rüya analizleri derken psikoloji kitaplarıyla yatıp, onlarla kalkar oldum. Anlayacağınız Freud şu aralar hayatımın merkez noktasında gibi birşey :) Psikoloji eğitimi almış olsam eminim bu kadar kaynak araştırıp, okumazdım...

Hoş bu durumdan şikayetçi olduğumda söylenemez hani. İletişime ve gözleme dayalı bir işim olduğu için bu tip kavramlara hakim olabilmek sektörel açıdan önemli detaylar bizler için. Gündelik yaşamda epeyce işe yaradığıda bir gerçek, o halde sorun yok...

Aslında terapist - danışan hikayelerini okumak insana farklı ufuklar açabiliyor zaman zaman. Buz dağının görünmeyen kısmındaki dehlizlere ulaşıp, birşeylerin çözüme kavuşturulma aşaması kimi zaman şaşırttığı gibi kimi zamanda sanki sorun sizin sorununuzmuş gibi sevindirebiliyor sizi.

Mutlu sonlar her daim güzeldir ne de olsa. İlkim Öz'ün danışanlarının hayatlarından yola çıkarak kaleme aldığı terapist hikayeleri bu sefer "Kadınlara Yakışmayan Erkekler" isimli kitapta toparlanarak, değerlendirilmiş.

Kurgu değil, hayal değil. Tamamen yaşamın gerçekliğinden alınıp, okurlara sunulmuş gerçek yaşam öyküleri her biri...

Bu kitabında da İlkim Öz, psikoterapilerindeki kadınları, erkekleri ve sıradışı evlilikleri sıcacık üslubu ile kelimelere döküyor. Psikoloji kitaplarına az buçuk ilginiz varsa eğer yine elinizden düşüremeyeceğiniz bir kitap olacak "Kadınlara Yakışmayan Erkekler"

You Might Also Like

0 yorum :