Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım...

17:54 ebru altin 6 Comments

Erdal Demirkıran… Dünyanın En Akıllı İnsanı Olduğunu düşünüp, bunu resmi belgelere dayanarak onaylatma ihtiyacı duyan bir yazar… Açıkçası bu ismi daha önceleri duyup, duymadığınızı bilemiyorum ama ben epeyce bir süre çevremdeki arkadaşlarımdan bu ismi duyduğumu çok net hatırlıyorum.

Öyle ki “Adam dünyanın en akıllı insanı olduğunu iddia ediyor, bu nasıl iş” sözleri uzunca bir süre arkadaş muhabbetinin odak noktasını oluşturup, durdu. Ben tabii ki o aralar başka kaynakları okumakla meşgul olduğum için pek oralı olmuyordum. İlgimi de çekmiyordu doğrusu. Delinin biri kuyuya bir taş atmış, bizimkilerde çıkartmaya çalışıyorlar işte diyerek, gülüyordum.

Tabii bu arada yoğun bir kitap sirkülasyonum yokmuş gibi bloga destek olmaları yönünde yayınevleriyle yazışmaya başladığımda Kashna Kitap Ağacı’na da bir mail gönderiyim dedim. Geri dönüş yapmasalar dahi kaybedeceğim hiçbir şey olmaz diye düşünürken Cem Bey’in maili o noktada karşımda duruyordu.

Bir iki yazışma sonunda Cem Bey, kitaplarımı gönderdi. Tabii okunacak kitapları belli bir sıraya koyduğum için sıranın kendisine gelmesi bugünü buldu. Allah’tan sabırlı birisiymiş, yoksa ne olurdu halim :)

Farklı konu başlıklarından yola çıkarak 13 bölümden oluşan kitapta yazar, kah hayatta yapılan yanlışlar üzerinden kendi düşüncelerini aktarırken, kah hayatınızı nasıl daha iyi çevirecebileceğinize dair yol gösterici olmaya çalışıyor. Bunu da kendince ustalıkla yapıyor doğrusu.

Zaman zaman duyduğumuz veya okuduğumuz hikaye kesitleri de var tabii ki kitabın içinde. Ancak bir farkla. Hikaye sonunda çeşitli mantıksal açıklamalarda yanında bonus olarak yazar tarafından size veriliyor. Kullanıp, kullanmamak tamamen size kalmış.

Açıkçası yazarın değinmiş olduğu bir çok şeye katılmıyorum dersem, yalan söylemiş olurum. Katılmadığım taraflar hiç yok mu peki? Tabii ki katılmadığım yanları da var. Örnek vermem gerekirse eğer reerkarnasyon ve yetenek konusunda bazı noktalarda yazarın kendisiyle çeliştiğini düşünmüyor değilim hani…

Ama tüm bunların dışında 5 saaat uykunun insan bünyesi için yeterli olacağını düşünmemde yazarla aynı doğrultudadır. Zira bizde fazla uyuma diye bir şey ezelden beri yoktur. Ailemin bütün bireyleri 5 buçuk saate yakın bir süre uyurlar ve zımba gibide güne başlarlar. Buna bende dahilim elbette…

Bu arada yazarın yer yer kutucuklar içinde değindiği öğretici ve yol gösterici detaylarda hoşuma gitmedi desem yalan olur. O kutucuklar içerisindeki detaylardan birisi de şu şekildeydi. Benim çok hoşuma gitti. Bakalım siz nasıl bulacaksınız…

“Bana bak dostum, başarılı olmak istiyor musun? Kendi kararını kendin vereceksin. Takvimini, saatini, karını, kocanı, işini, gücünü, okulunu kendin belirleyeceksin. Bırak başkaları ne derse desin! Sen bildiğini oku ve tekrar ediyorum, asla unutma! Seni, senden çok hiç kimse sevemez.”

Bu benim yıllardır kendime ve çevremdeki insanlara söylediğim bir sözdür. Bir insan öncelikle hayattan ne istediğini bilmeli ve ona göre de hakeret etmelidir. Aynı yazarın yaptığı gibi… Kendimi de araya sıkıştırsam hiç fena olmaz hatta :)

"Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım" keyif alarak okuyacağınızı düşündüğüm kitaplardan birisi niteliğinde... Umarım en az benim kadar sizde keyif alarak okursunuz...

BEN DÜNYANIN EN AKILLI İNSANIYIM
Yazan: Erdal Demirkıran
www.kashna.com

You Might Also Like

6 yorum :

  1. bu detaya ben cok katılıyorum
    ben 3.senemde kazandım odtuyu ve kımseyı sallamadım
    destek olan cok az ınsan oldu annem babam bıle puanın iyi neden yazmıyosun baska okul dedi
    ben ii okul istiyorum dedim ve dereceyle kazandım.

    kıtabı ben de merak edıyodum ama adam cok itici geliyo bana
    kitabın ismi yüzünden de pek okumak gelmiyodu
    bi cesaret belkı alırım :D
    güzel analizlerin olmuş teşekkur ederim.

    YanıtlaSil
  2. ben de Erdal beyin Parayı Bulduğum An Alayını kitabını okuyup çooook beğenmiştim. bloğumuzda da uzuun uzun yazıp sizin de ağzınızı sulandırmıştım :) yazarın uslubu da çok güzel bence. Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım ise benim de okumak istediğim kitaplarından. beğendiğinize sevindim.

    YanıtlaSil
  3. keyifle okuduğum sayın yazarın kitabını ben de istiyorum altın ebru :)))

    YanıtlaSil
  4. Kova Kadınıyım Ben; Aynen canım çok haklısın. Bende iş konusunda kimseyi sallamadım ve hayallerimin peşinden gittim. En başından beri sevdiğim işi yapıyorum ve inanılmaz mutluyum. Değerlendirilme sürecinde olan masal kitabımı da çıkartabilirsem eğer ohh benden keyiflisi olmayacak doğrusu :))

    İticilik konusunda sana katılıyorum. İlk antipatik bir etki bırakıyor gibi kişi üzerinde ama hiç öyle değil. Yazım üslubu, ifade edişi, kelimeleri ustalıkla kullanışı gayet yerinde ve güzel. O yüzden önyargılı olma derim. Çekilişe katılsana sende, belli mi olur belki sana çıkar... Şans sonuçta :)

    Beyazkitaplık: Huu huuu hoşgeldinizz sefalar getirdiniz. Yorumlarınızla bloguma renk kattınız efenimmm :D Parayı Bulduğum An Alayını isimli kitabına bugün başlayacağım. Bir aksilik olmazsa yarına kadar bitirmeyi planlıyorum ama bakalım :)) Evet yazarın üslubu çok güzel. İyi iş çıkartmış doğrusu. Azminden dolayı da yazarı tebrik etmek lazım yalnız :))

    YanıtlaSil
  5. Çok ilgimi çekti çok hoşuma gitti gerçekten çok güzel bir kitaba benziyor.

    YanıtlaSil
  6. Tuda; güzelliği konusunda emin olabilirsin. Seçicilik konusunda arıza boyutta olan beni bile etkilemeyi başardıysa var gerisini sen düşün :) Hoşgeldinn bu arada :))

    YanıtlaSil