Altın Küre'nin En İyisi "Descendants" Oldu...

19:15 ebru altin 1 Comments

2012 Altın Küre (Golden Globe) Film ve Televizyon Ödülleri Beverly Hills'de düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. Usta komedyen Ricky Gervais'in sunduğu gece, klasikleşen Kırmızı Halı seremonisi ile başladı.













Sinema dünyasının en büyük ödülü olan Oscar'ların da öncüsü olarak kabul edilen 69. Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Film Ödülü’nü Senden Bana Kalan (The Descendants) kazanırken, En İyi Erkek Oyuncu da filmin başrol oyuncusu George Clooney’nin oldu. Film, eşini kaybeden toprak sahibi zengin bir babanın kızlarıyla ilişkisini konu alıyor.














En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise beklendiği gibi Demir Leydi’deki (The Iron Lady) rolüyle Meryl Streep’in oldu. Bu ödülle Streep 8. kez Altın Küre kazanmış oldu. Yabancı dilde En İyi Film Ödülü’nü ise İran yapımı Asgar Ferhadi’nin filmi Bir Ayrılık (A Separation) aldı.














Komedi-Müzikal dalında ise beklendiği gibi Artist (The Artist) En İyi Film seçildi. Fransa yapımı film, 1920'lerin Hollywood'unu anlatıyor. Film, sinema sanatının sessiz dönemine bir saygı duruşu niteliğinde diyalogsuz, sessiz, siyah-beyaz ve saniyede 22 kare ile çekildi.














Filmin başrol oyuncusu Jean Dujardin'e de, George Valentin performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Dujardin, Cannes Film Festivali'nde de En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştı.

Komedi-Müzikal dalında En İyi Kadın Oyuncu ise Marilyn ile Bir Hafta’daki (My Week with Marilyn) rolüyle Michelle Williams seçildi.















Gecenin en anlamlı ödüllerinden Cecil B. DeMille Ödülü ise usta oyuncu Morgan Freeman'a verildi. Freeman'ın ödülünün sunumunu yaşayan en büyük oyunculardan Sidney Poitier ve Helen Mirren yaptı.

Gecenin Türkiye için sürprizi ise Meltem Cumbul'du. Uluslararası yıldız ünvanıyla sunum yapan Cumbul, seyirciyi Türkçe selamladı, barış mesajı verdi ve zafer işareti yapıp "Yurtta Barış, Cihanda Barış" mesajını vererek konuşmasını bitirip sahneden ayrıldı.

69. Altın Küre Film Ödülleri’nin Tam Listesi

En İyi Film: The Descendants (Senden Bana Kalan)
En İyi Yönetmen: Martin Scorsese (Hugo)
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): George Clooney (Senden Bana Kalan - The Descendants)
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Meryl Streep (Demir Leydi - The Iron Lady)
En İyi Film (Müzikal veya Komedi): Artist (The Artist)
En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal veya Komedi): Jean Dujardin (Artist - The Artist)
En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal veya Komedi): Michelle Williams (Marilyn ile Bir Hafta -My Week With Marilyn)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christopher Plummer (Beginners)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Octavia Spencer (Duyguların Rengi - The Help)
En İyi Senaryo: Woody Allen (Paris’te Gece Yarısı - Midnight in Paris)
En İyi Yabancı Dilde Film: Bir Ayrılık (A Separation) / İran
En İyi Animasyon: Tenten’in Maceraları (The Adventures of Tintin)
En İyi Film Müziği:Ludovic Bource (Artist - The Artist)
En İyi Şarkı: Madonna - W.E.

You Might Also Like

1 yorum :