Yepyeni Bir Kitap: Sonsuz Unutuş...

11:48 ebru altin 1 Comments

"Bir çiçek gibi hissediyorum kendimi. Kopmuş yeşil bir çiçek. Düştüğüm yerde kök salabilirim belki ama bir daha asla açmayacağım. Bunu biliyorum.

Birazdan bavulumu sessizce toplayıp, parmak uçlarımda yürüyerek, odanın ağır kapısını çekeceğim. Yada burada, bu sıcak yorgan altında onun zehriyle biraz daha kıvranabilirim.

Her öpüşünde biraz daha akıttı o zehri içime. Her sözcüğüyle ben adeta o heykelle yer değiştirdim. O, kendisine sunulan özgürlüğü doyasıya yaşıyor her bedende, her gülüşte. Ben... Neden toparlayamıyorum bilmiyorum...

Çelişkiler, korkular.... Bir erkek ne kadar çaresiz duruma düşebiliyormuş meğer. Aşk bunu yapıyor."

Satırlara dökülen bu kelimeler Yitik Ülke Yayınları'ndan Kadir Aydemir'in ikinci öykü kitabı "Sonsuz Unutuş'un 80. sayfasından minik bir alıntı...

Daha kitabı okumadım ama yukarıda yer alan bu satırlar, açık konuşmam gerekirse eğer kitabı merak etmeme yetti de arttı bile...

Sonsuz Unutuş, edebiyatımızda kısa öykü türünü sevenler için yepyeni bir kitap. Kadir Aydemir, "Sonsuz Unutuş" adlı kitabında 38 kısa öyküsüne yer veriyor ve okuru benzersiz bir dil ziyafetine davet ediyor.

Aydemir, daha önce "Cunda Öyküleri", "Ekşi Öyküler", Bozcaada Öyküleri", "Olimpos Öyküleri" gibi kitapları hazırlamış, son zamanlarda da oldukça ilgi gören "80'lerde Çocuk Olmak" ve "90'lar Kitabı"nı projelendirip yayımlamıştı.

"Sonsuz Unutuş", kurulduğu 2000 yılından beri binlerce okura sesini duyuran, özellikle son yıllarda sosyal medyada ve ürettiği katılımcı kitaplarla adından sık sık söz ettiren Yitik Ülke'nin ve Yitik ÜlkeYayınları'nın yaratıcısı Kadir Aydemir'in "Aşksız Gölgeler" adlı kitabından sonra yayımlanan ikinci öykü kitabı...

Rüyayla gerçeğin, uykuyla uyanışın, yalnızlıkla aşkın birbirine karıştığı büyülü, fantastik kısa öyküler... Başka bir deyişle edebiyatı özleyenler için sadece gidişi olan bir bilet.

Bir şeyleri unutmanın yanında hatırlamanın da sorgulandığı bu kısa öyküleri eminim ki çok seveceksiniz. Aşk, ölüm, yalnızlık ve ayrılık üstüne yazılan öykülerden oluşan "Sonsuz Unutuş", tüm kitapçılarda okurunu bekliyor.

You Might Also Like

1 yorum :

  1. Paylaşımlarınıza ekip olarak destek çıkıyoruz ve begenmeye Sürmeboru olarak devam edecek.

    YanıtlaSil