Red Kit İstanbul'da...

20:40 ebru altin 2 Comments

Çizgi roman araştırmacısı Didier Pasomonik'in küratörlüğünde hazırlanan "Red Kit İstanbul'da" sergisi, 10 Mayıs - 17 Haziran tarihleri arasında Vahşi Batı'nın en yalnız kovboyunu İstiklal Caddesi'nde ağırlıyor.

Türkiye'de bir çizgi roman kahramanı üstüne yapılan ender sergilerden biri olma özelliğini taşıyan "Red Kit İstanbul'da" sergisi, İstanbul Uluslarası Çizgi Roman Festivali İstanbulles kapsamında gerçekleştiriliyor.

Serginin yapıldığı Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin Galatasaray'daki binasında bulunan sergi salonu küçük bir Red Kit kasabasına dönüştürüldü.

Vahşi Batı stili bir bar kapısından girilen sergi salonunda evler, posta arabaları ve ünlü çizgi roman karakterleri Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rintintin, Bill the Kid ve diğerleri bulunuyor.

Orijinal çizimler, karakterlerin oluşum süreçleri, çizgi roman endüstrisinin Red Kit evrenin perde arkası, Red Kit'e özgü dünya görüşü ve korsan çizimli albüm kapaklarından İzzet Günay - Sadri Alışık'ın sinema afişlerine dek Red Kit'in Türkiye macerası bu sergide yer alıyor.

İlki 2010 yılında yapılan İstanbul Uluslararası Çizgiroman Festivali İstanbulles, 21 - 27 Mayıs tarihleri arasında Red Kit Sergisi'nin küratörlüğünü de yapan Didier Pasamonik'in organizasyonuyla gerçekleştiriyor.

Bu Mayıs Red Kit Ayı Olacak...

Red Kit çizgiromanlarının Türkiye yayıncısı da olan Yapı Kredi Kültür Merkezi, Red Kit İstanbul'da sergisine el olarak Mayıs ayında iki farklı etkinlik düzenliyor.

19 Mayıs Cumartesi tarihinde çocuklar için düzenlenecek olan "Red Kit İstanbul'da, Çocuklar Bu Sergide" adındaki yaratıcı drama ile okuma atölyesi ve 21 Mayıs Pazartesi günü ise Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde Levent Cantek, Okay Gönensin, Eray Canberk'in katılımıyla düzenlenecek olan Red Kit'in Türkiye Serüveni adlı söyleşisiyle yalnız kovboy Red Kit'i yakından tanıyacağız.

Red Kit İstanbul'da...
Tarih: 10 Mayıs - 17 Haziran 2012
Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, Beyoğlu
Sergi Ziyaret Saatleri:
Hafta içi: 10.00 - 19.00
Cumartesi: 10.00 - 18.00
Pazar: 12.00 - 18.00








You Might Also Like

2 yorum :

  1. Üniversite sınavına hazırlanırken kardeşimle ders aralarımızı Red Kit'e göre ayarlardık. Hale en sevdiğim çizgi kahramandır. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Açıkçası Red Kit benimde keyif alarak izlediğim çizgi filmlerden birisiydi.Her bir karesini büyük bir keyif alarak izlerdim. Bu nedenle böyle bir sergiyi kaçırırsam çok üzülürüm doğrusu...

    YanıtlaSil