Senden Sonra...

14:29 ebru altin 2 Comments

Julie Buxbaum’un adını daha önce duymuş muydunuz bilemiyorum ama sıkı bir kitap okuru olmuş olmama rağmen bu isimle ilk karşılaşmam Senden Sonra isimli kitap aracılığıyla olmuştu.

Optimum Kitap tarafından çıkarılan bu eserle ilgili The New York Times yazarlarından Allison Winn Scotch’un da belirttiği üzere Senden Sonra, daha ilk sayfadan okuyucunun içine işleyen, çoğu zaman eve dönüş yolunu bulmamız için yolumuzu şaşırmamız gerektiğini anlatan hassas ve bir o kadar da sürükleyici bir roman niteliğinde…
Ellie Lerner’ın en iyi arkadaşı olan Lucy, Notting Hill’in Arnavut kaldırımlı sokağında, sekiz yaşındaki kızı Sophie’nin gözleri önünde bıçaklanarak öldürülür. Bu olay üzerine Ellie her şeyini; işini, evliliğini ve Boston’daki hayatını bırakarak Londra’ya gider. Lucy’nin kocası Greg , çareyi barlarda aramaya çalışırken, kızı Sophie ise yaşadıklarını içine atarak konuşmamaya başlar.

Ellie, oldukça zor bir durumda kalmış olmasına rağmen bu olayın izlerini silmek adına çareler aramaya başlar. Tam da bu sırada aklına çocukluk yıllarında okuduğu kitap olan Gizli Bahçe gelir.
Romanı okumaya başladıklarında zaman kavramı biranda ortadan kalkar ve Gizli Bahçe  kimi zaman keder, kimi zamansa bir mucize yaratarak, yaralarına merhem olur.

Bir gün, Lucy’nin en yakın arkadaşından bile sakladığı bir sır ortaya çıkar. Neredeyse ömrü boyunca tanıdığı bir insanın hayatını ilginçliği ile keşfederken, kendi hayatıyla da yüzleşmek zorunda kalır.
Yakın arkadaşı olan, aşk acısı çeken ya da keşkelerle dolu bir geçmişe sahip herkesin kalbine işleyecek Senden Sonra, Julie Buxbaum’un ne kadar muhteşem bir yetenek olduğunu bu kitap aracılığıyla gözler önüne koyuyor.

You Might Also Like

2 yorum :

  1. nasılsın kuzum ya,bir süre yoktum güncelemelerinde kumanda panelinde denk gelmiyor,merak uyandırdın bak şimdi...
    heleki ''meleklerle yaşamak''kitabını elime aldıkça aklıma sen geliyorsun;önüme geleni kitabı tavsiye ediyorum...
    okunacak tatlım sen beğendiysen :)öpüyorum..

    YanıtlaSil
  2. Bitanecimm iyiyim sen nasılsın? Açıkçası bende hem yaz rehavetinden hem de başka nedenlerden dolayı fazla güncelleme yapamadım blogda. Neyse ki her ikisini de atlattığım düşünülecek olursa eğer eskisi gibi bol bol güncellemelerimi yapabileceğim demektir :)) Bir gün ayarlayalımda hep birlikte bir buluşma yapalım artık kuzucum :)) Çok öpüldünnn :))

    YanıtlaSil