Kitap Kulesi Mimi'me Buyrunnnsss :)))

09:52 ebru altin 7 Comments

Bir zamanlar blogların birinde biricit diye eğlenceli mi eğlenceli, kıpır kıpır birisi yaşarmış.
Ehh bu kıpır kıpırlığından olsa gerek her türlü mim oyunu da onun başının altından çıkarmış.
O, bu, şu derken sözkonusu kitap olduğunda herşeyi bırakıp beni de araya sıkıştırıverirmiş.
Sıkıştırırmış sıkıştırmasına ama gel gör ki cevabı almak günler sürermiş.
O süre içerisinde mimi cevaplayacak kişi dere tepe mi gidermiş, yoksa tıngır mıngır beşik mi sallarmış bilinmez, assolist misali hep en sona kalırmış.
Nitekim bu sefer ki mim oyunda da her zamanki gibi en sona kalmış.
Sondan birinci olmak da güzeldir diyerek kitap kulesine tırmanmaya başlamış.
Başlamış başlamasına ama bir türlü istediği gibi olmamış.
Yılmamış...
Varsın Ağaoğlu gibi yüksek katlara sahip olmasın demiş benim kitap kulem...
Ve tek olmasın diye iki tanenin inşasına başlamış.
İnşa sırasında da yanlız değilmiş elbette...

Resimde de görüleceği üzere meraklı komşuları fare, tavşan ve yeşil başlı gövel ördek'de kule inşasında meydanda cirit atmakla meşgullermiş.

Aslında amaç meydanlarda cirit atmakta değilmiş hani.
Tüm amaçları olur da iki fotoğraf çekerlerse bizde bu anı ölümsüzleştirip, OKUMAK GÜZELDİR, OKUYUN, OKUTUN mesajı verebilmekmiş...

Peki bu inşa sırasında temellerin nasıl atıldığını merak edenlere de hemen görsellerle anlatayım bakalım...
İnşaatın temellerini yukarıdan aşağıya doğru şu kitaplarla attık :)

* İki Kültür - C.P. Snow (Seneler önce aldığım ve keyifle okuduğum kitaplardan birisiydi...)
** Kadından Kentler - Murathan Mungan (Murathan Mungan'ın üslubunu sevmekle birlikte bu kitabından pek hazetmediğimi, dolayısıyla okurken epey bir sıkıldığımı söyleyebilirim...)
*** Simyacı - Paulo Coelho (Üniversite yıllarında bir arkadaşımın hediye ettiği, bir solukta okuduğum kitapların başını çeken nadide kitaplardan birisi benim için. Daha sonraki yıllarda birkaç kere daha okumuşluğumda vardır hani...)
**** Zahir - Paulo Coelho (Sözkonusu Coelho'nun yazdığı bir kitap olur da benim beğenmeme gibi bir durumum olabilir mi? İmkansız...)
***** Portobello Cadısı - Paulo Coelho (Yorumumu merak ediyorsanız eğer bir üst satıra bakınız lütfen...)
****** Artemis Fowl (Yine keyif alarak okuduğum, fantastik kitaplardan birisiydi. Fantastik boyutta kitaplardan hoşlanıyorsanız mutlaka okumalısınız derim...)
 
Ah bu temeller keşke bu kadar çabuk atılabilseydi... İki - üç fasıl daha kürekle kitap atmak lazım... Bakalım 2. küreğimin içine sıkıştırdığım kitaplar nelermiş?

* İstanbul Hatırası - Ahmet Ümit (Ahmet Ümit'in kitaplarıyla ilk tanışmamın baş kahramanıdır bu kitap. Hatta yazara dair önyargımı silip atmama yardımcı olan yegane kitaptır. Demek ki bizimkilerden de sağlam polisiye türde eserler çıkartabiliyormuş dedirten yazardır kendisi....)
** Bir Cinayetin Psikanalizi - Jed Rubenfeld (Ağzım açık, salyalarım aka aka okuduğum kitaplardan birisi daha...)
*** Mübadele Çocukları - Renee Hirschon (Türk Tarih Kurumu'ndan aldığım, mübadeleye dair kafamda oluşan boşlukları doldurduğum kitaplardan birisidir. Bizimkilerin gelişini, buraya yerleşmelerini bu kitaptan sonra daha iyi anladığım bir gerçek...)
**** Büyük Mübadele
***** La Cucina - Lily Prior (Yanılmıyorsam 99 veya 2000'li yıllarda alıp okuduğum bir kitaptı. Maeve Binchy'i tarz olarak andırsa da oldukça keyifli bir kitap olduğunu içtenlikle söyleyebilirim...)
****** Brida - Paulo Coelho (Simyacı'dan sonra ikinci başucu kitaplarımdan birisi olma yolunda adaylığını kazanmıştı uzun bir süre...)
******* Gizli İkna Taktikleri - Kevin Hogan (Hayatımda okuduğum berbat ötesi kitaplardan birisiydi. Kitapta yazılan herşeyi itiraf ediyorum o dönemki erkek arkadaşımın üzerinde denemiştim. Sonuç koskoca bir hüsranla sonuçlanmıştı. En azından ben de etkili olmadı :)))
******** Oniki - Jasper Kent (Bu nasıl ustaca yazılmış bir kitaptır böyle yahu. Uykusuz kalmama değen kitaplardan birisiydi. Yalnız devamını merak etmekle birlikte ikinci kitabının fiyatını görünce alamadığım ve hala merak ettiğim kitaplardan birisidir. Takas etmek isteyen olursa hiç hayır demem, haberiniz olsun :))

O kadar kitap okurken araya işle ilgili kitapları sıkıştırmasam olmazdı... İşe dair okuduğum kitaplarda şu şekilde...

* 120 Filmde Seyrialem - Sevin Okyay
** 1990 Sonrası Türk Sineması - Nigar Pösteki
*** Film Eleştirisi - Zafer Özden
**** Senaryo Yazarı Olmak - Mediacat
***** Senaryo Yazarları İçin Psikoloji - William Indick
****** Televizyon Haberciliği - Taner Dilenlen
******* Kitle İletişim Aracı Olarak Gazete ve İnternet - Dr. Mesut Bulut
******** Gazetecinin El Kitabı - MediaCat

Ya bu prensesler, saray entrikaları bu denli popülerken okumamak olur mu? Olmaz elbette!

* Savaş Alanından Canlı Yayın - Peter Arnett (Mutlaka Okuyun)

** Kraliçenin Soytarısı

*** Değişim Tohumları - Henry Hobhouse (Çok ilginç bilgilerden ibaret bir kitap...)

**** Empati - Adam Fawer (Olasılıksızla kıyasladığımda daha bir sevdiğim kitaplardan birisiydi bu da...)

Ve daa daaa dammmm bu da merakla beklenen kitap kulemm!

PS: Bunlar elimin altında olan, artık koyacak yer bulamadığım kitaplarımdan oluşan bir seçki... Diğerlerini çekmeye fırsat bulamadım. Bunu da ayrıca belirteyim. Son olarak da buraya kadar sabırla okuduysanız çok ama çok teşekkür ederim. Bir teşekkür de biricit'e gitsin. Teşekkür ederim tatlım beni mimlediğin için...

You Might Also Like

7 yorum :

  1. Asıl biz teşekkür ederiz, bize güzel kitapları tanıttığınız ve hatırlattığınız için.

    YanıtlaSil
  2. ben tesekkur ederım fırsat bulupta gec olsada ama güç olmasada yaptığın ıcın:)kıtap deyınce aklıma ılk sen gelıyorsun blog dunyasında,blog aleminin kitaplar prensesi kralıcesisin bence,sevgilerimi gönderiyorum umuyorumki hayat boyu harika kitaplar bizi bekliyordur canım:)

    YanıtlaSil
  3. Biricit: Offf koltuklarım kabardı sanırım, herşey için çok teşekkür ederim. Dediğin gibi hayat boyu harika kitaplar bizimle birlikte olsun ki yeni yeni maceralara doğru yelken açabilelim... :))

    Acemi blogger: Hep birlikte gelişiyoruz ve büyüyoruz ne de olsa... Sizlerden o enerjiyi alamasam eminim ki hiçbirşey yapamazdım. Çok teşekkür ederimmm :)

    YanıtlaSil
  4. harika bir kule olmuş bu...
    Ben de Murathan Mungan üslubunu sevenlerdendim ve bu Kadından Kentler kitabını hala okuyamadım şimdi de tereddüt ettim ben de mi sıkılırım acaba?

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederimmm :) Murathan Mungan'ın Kadından Kentler kitabıyla ilgili yazdıklarımla açıkçası sizi yanlış yönlendirmek veya etkilemek istemem. Belki kitabı okuduğum sıralarda benim kafam doluydu, kendimi verememiş de olabilirim. Bu nedenle siz bana bakıp, önyargılı davranmayın derim. Kimbilir benim tam tersime siz severek okursunuz belki, belli mi olur?

    YanıtlaSil
  6. haklısınız ama önceliğini yitirdi:)

    YanıtlaSil
  7. Harika bir kule , geç gördüm ama gördüm:)

    YanıtlaSil