İlişki Durumu Karmaşık: Ya Sizin İlişkiniz Nasıl?

11:57 ebru altin 0 Comments

Son 30 yılda birbirinden başarılı romantik komedilere imzasını atan usta yönetmen Nancy Meyers, en yeni filmi İlişki Durumu: Karmaşık / It’s Complicated ile kocasından yıllar önce ayrılan bir kadının iki arada bir derede kalma durumunu salt bir şekilde gözler önüne seriyor.

Bilindiği üzere Meyers filmlerinin bir çoğunda uzun süredir kaçınmaya çalıştıkları gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalan yetişkin karakterlerin hikayesine yer veriyordu. Nitekim Kadınlar Ne İster, Aşkta Herşey Mümkün ve Tatil gibi filmlerine şu aralar yenisini ekleyen başarılı yönetmen, var olan özelliğini bir kez daha sinemaseverlerin beğenisine sundu.

Jane Adler, üç yetişkin çocuğun annesi ve Santa Barbara’da restoran sahibi donanımlı bir iş kadınıdır. On yıl önce boşandığı eski avukat kocası Jake ile de dostça bir ilişkisi vardır. Ancak Jane ve Jake, oğullarının mezuniyet töreni için kendilerini şehir dışında bulunca bazı şeyler karmaşık hale gelmeye başlar.

Birbiri ardına şarap kadehleri eşliğinde yenen masum bir yemek, 19 yıl süren ve 10 yıl önce noktalanan evliliklerinden tatlı anıların dile getirildiği kahkaha dolu bir sohbete dönüşmüştür. Sonrasında gelen gizli ilişki ise elbette ki kaçınılmaz olmuştur. Ancak Jake artık kendisinden oldukça genç olan Agness ile evlenmiş ve böylece Jane artık diğer kadın konumuna geçmiştir.

Bu arada Jane’in restoranındaki mutfağı yeniden tasarlaması için anlaşma yapılan mimar Adam’ı bu noktada unutmamak gerekir. Çünkü Adam da bu yenilenen romantizmin ortasında ister istemez kalmak durumunda kalır ki, sonuç tam da bir evlere şenlik konumuna bürünüverir.

Boşanmış bir erkek olan Adam, Jane’e aşık olmaya başlarken alışılmadık bir aşk üçgeninin parçası olduğunun bir anda farkına varır. Bundan sonrası ise tahmin edileceği gibi tam bir çıkmaz boyutundadır. Eski kocaya geri mi dönmeli yoksa geçmiş mazide kaldı edasıyla yeni aşka yelken mi açmalıdır?

Konusu itibariyle gayet keyifli bir 118 dakika geçireceğiniz filmin oyuncu kadrosu birbirinden yetenekli isimlerle bezeli durumda. İki Oscar ödüllü Merly Streep’in başı çektiği filmin erkek kanadındaki oyuncular ise Steve Martin ve Alec Baldwin şeklinde…

Birbirinden boşanmış bir çiftin bir anlık kıvılcımla tekrar bir araya gelmeleri ve içindeki aşkı tekrar canlandırmalarını anlatan, ağır ilerlemesine rağmen, izlerken sıkmayan ve aksine filmin içine seyirciyi çekmeyi rahatlıkla başaran filmde hepinize şimdiden keyifli seyirler dilerim. Kim bilir belki sizde bu filmde kendinizden bir şeyler bulursunuz, belli mi olur?

You Might Also Like

0 yorum :