Almak İçin Sabırsızlandıklarım...

15:11 ebru altin 0 Comments

Tipik bir kitap kurdu olarak itiraf etmem gerekirse eğer kitap okumaya doyamıyorum. Türü, içeriği, konusu açıkçası benim için hiç farketmiyor. Etkileyici bir başlık ve beni benden alabilecek kapak tasarımı, o kitabın çantama girmesi için yeterli gerekçelerden sadece ikisi... Eh sonrası malum zaten, söylemeye gerek yok.

Tesadüf bu olsa gerek - okunacak en azından 4 kitabım olmuş olmasına rağmen - mevcut kitaplarımın arasına 2 tane daha arkadaş getirmeye hazırlanıyorum şu aralar... Bir tanesi adı ve kapak tasarımıyla ilgimi çeken "Şemsiye Akademisi", diğeri ise sevdiğim bir yazar olması bakımından Paulo Coelho'yu konu eden "Paulo Coelho Bir Savaşçının Yaşamı isimli kitap...

Öncesinde çantamın sonrasında ise kitağlığımda yerini alacak olan kitaplara gelin birlikte göz atalım...

Şemsiye Akademisi / Umbrella Academy

Herşey dünya genelinde gerçekleşen sıradışı bir olayla başlar. Daha önce hiçbir gebelik belirtisi göstermeyen kadınlar, ardı ardına 43 çocuk dünyaya getirirler. Milyoner mucit Reginald Hargreeves ise bu çocuklardan 7 tanesini evlat edinir. Keendisine bunun nedeni sorulduğunda ise sadece dünyayı kurtarmak için, der.

Hargreeves, sıradışı güçleri olan bu çocukları eğitmek için Şemsiye Akademisi'ni kurar. Bu akademi çocuklar için içlerindeki güçleri keşfetmeyi sağlayacak bir aile olacaktır fakat bu aile çok da kalıcı olmayacaktır.

Konu kısaca bu şekilde diyerek daha fazla detaya girmeyelim. Okuyalım, görelim bakalım neler olacak Şemsiye Akademisi'nde...






Paulo Coelho - Bir Savaşçının Yaşamı

Uzun ve çetrefilli araştırmaların ardından kaleme aldığı biyografilerle ünlü Fernando Morais, Paulo Coelho - Bir Savaşçının Yaşamı adını verdiği bu kitapta Coelho'nun var olma serüvenini gözler önüne seriyor.

Simyacı, Zahir, Hac gibi romanlarıyla ülkemizde de çok sevilen Paulo Coelho'nun yaşamöyküsü, tıpkı kitapları gibi bir solukta okunan sürükleyici bir serüven olacağa benziyor.

You Might Also Like

0 yorum :