Kitabınızın okunduktan sonra ağaç olmasını ister miydiniz?

14:31 ebru altin 0 Comments

Keyifle okuduğunuz bir kitabı okuyup bitirdikten sonra ne yapıyorsunuz?
Aslına bakarsanız verilecek cevaplar az çok bellidir.
Ya kitaplığınıza koyuyor, ya da bir arkadaşınızla paylaşıyorsunuzdur.
Ama bu noktada sizden beklediğim cevap bunlar mı? Elbette hayır!

Geçenlerde bir haber kanalında gezerken denk geldiğim haber karşısında ne yalan söyleyeyim Wouww oldum. Arjantin'de basılan "Mi Papa Estuvo en la Selva" (Babam Ormandaydı) adlı çocuk kitabı okunduktan sonra ekilebiliyor ve birkaç hafta içinde de ağaç oluyormuş.

Peki tohumlar nerede diyorsanız hemen söyleyeyim.
El yapımı olan bu kitabın her sayfasına özenle tek tek tohumlar yerleştirilmiş. Ekilebilir kitap projesi, 8 - 12 yaş arası çocuklara aslında doğal kaynakların önemini anlatabilmek için hazırlanmış. Kitabın dikkat çekmek istediği konuyu Greenpeace'den bir veriyle desteklemek de mümkün.

Bu arada kitap, ekolojik mürekkep ve asitsiz kağıt kullanılarak yapılmış. Projenin bir diğer amacı da kitapların da çocuklarla beraber büyüyebileceğini göstermek.

Kitabın yayıncısı Pegueno Editor Yayınevi, web sitesindeki açıklamada ekilebilir kitap projesini, "okuduğunuz herşey zihnimizdeki kütüphanenin bir parçası. Bu yüzden okumak içimizdeki kök salan ve bizi değiştiren bir eylem. Bir kitabı ekme işi, insanları çevre konusunda duyarlı olmak konusunda cesaretlendiren, olan duyarlılığı ve farkındalığı artıran bir eylem" cümleleriyle açıklamış.

Ekilebilir kitap projesi, gerçekten de ayakta alkışlanacak bir uygulama diye düşünüyorum.
Eh ne diyelim darısı bizim yayınevlerinin başına...

You Might Also Like

0 yorum :