Pera Fest ile Etkinlikten Etkinliğe...

20:57 ebru altin 1 Comments

Bu yıl 11. gerçekleşen Uluslararası Pera Fest, Ghetto'da yer alan kick-off etkinliği Amsterdam Klezmer Band konserinin ardından, 2 Ekim'de ana programını uygulamaya başladı. Disiplinlerarası yaklaşımıyla İstanbul'un diğer festivallerinden farklı bir kimlik kazanan ve çok kültürlülük temasını öne çıkaran Pera Fest'in bu yıl ki programında, günümüz yaratıcı endüstrileri içinde öncülüğü tartışılmayan sinema sanatına ilişkin çok sayıda etkinlik, Ekim ayının 16'sına kadar devam edecek.

Bu etkinlikler arasında ise İstanbul İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Antonioni Retrospektifi, Türvak'da Metin Erksan ve Müşfik Kenter anısına Sevmek Zamanı gösterimi, Lush Kabare'de Antalya Film Festivali Jüri Başkanı Istvan Szabo ile söyleşi öne çıkıyor.

Pera Fest çevçevesinde Bahçeşehir Üniversitesi'nde açılacak olan sergilerden ilki Filiz Kutlar'ın Kutsal ve Büyülü Mekanlar adlı fotoğraf sergisi olacak. Serginin açılacağı 5 Ekim akşamı, üniversitenin Fazıl Say Oditoryumunda Barok'tan Romantizm'e başlıklı bir dinleti de yer alacak. Dinletide mezzo soprano Özay Günay'a piyanoda Aylin Özuğur eşlik edecek. Festival etkinlikleri Beyoğlu Alt'da Özay Fecht & Kent Mete'nin caz konseri, Nesrin Kazankaya'nın yazıp yönettiği Tiyatro Pera'nın Ah Smyrna'm, Güzel İzmir'im oyunu da yer alacak.

You Might Also Like

1 yorum :

  1. merhaba bloğunuz çok güzel:)

    bende bloğuma beklerim beğenirseniz izleyicim olmanızı da isterim hoşçakalın:)

    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil