Kitap Fuarı İçin Geri Sayım Başladı...

16:28 ebru altin 0 Comments

600 Ulusal yayınevinin yanısıra 200 etkinlik, yüzlerce imza günü, yurtdışından 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarları ile bu yıl 31. kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne konuk olacak olan Tüyap Kitap Fuarı, 17 - 25 Kasım 2012 tarihleri arasında kitap severlere kapılarını açacak.

Ana temanın "Çocukluğum Yurdumdur - Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" olarak belirlendiği kitap fuarının bu yıl ki onur yazarı ise Gülten Dayıoğlu olacak. Fuar süresince Gülten Dayıoğlu'nun katılımıyla çocuk edebiyatı üzerine panel ve söyleşiler düzenlenecek.

Fuarın ilk dört günü bu sene açık kalacak Uluslararası Salon kapsamında Hollanda Onur Konuğu olarak yer alacak. Hollanda'dan yayınevlerinin katılımıyla düzenlenecek konuk ülke etkinlikleri kapsamında  modern Hollanda edebiyatının önemli isimleri, fuarın konuğu olacak. Bunlar arasında Kader Abdollah 17 Kasım Cumartesi, Henk Boom ise 18 Kasım Pazar günü Ahmet Ümit ile birlikte bir söyleşiye katılacak.

Modern Türkiye'nin kuruluşu üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan akademisyen - tarihçi Erik Jan Zürcher 18 Kasım Pazar günü Mete Tunçay, Mehmet Ö. Alkan ve Ahmet Demirel'in katılacakları panelde konuşmacı olarak yer alacak.

Konuk ülke etkinlikleri kapsamında Hollandalı illüsratör Marit Törnqvist dört gün süresince çocuklara yönelik illüstrasyon atölyeleri gerçekleştirecek. İlköğretim yaş grubuna yönelik düzenlenecek olan atölyelere katılım ise ücretsiz olacak.

İstanbul Kitap Fuarı bu yıl özellikşe çocuk ve gençlik edebiyatının önde gelen isimlerini ağırlayacak. Fuarın çocuk ve gençlik edebiyatı alanındaki konukları arasında ise Erika Bartos, Korky Paul, Jasper Kent, Red Kit sergisinin küratörü Dider Pasomonik, Joke Van Leewuen yer alacak.

Kitap fuarıyla ilgili en güncel haberleri, konuk yazarları, katılımcı yayınevlerini, imza günleri ve etkinlik programıyla ilgili her türlü güncel haberi www.facebook.com/istanbulkitapfuari ve www.twitter.com/kitapfuari üzerinden takip edebileceksiniz.

Fuarın giriş ücreti geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 5 TL olurken, öğrenci, öğretmen ve emeklilerden ise giriş ücreti alınmayacak.

Hamiş: Blogger'lar olarak Kitap Fuarı'na hep birlikte mi gitsek acaba :D

You Might Also Like

0 yorum :