Müjde: Kitap Mevsimi Başlıyor

21:31 ebru altin 0 Comments

Koca bir sene içerisinde kitapkurtlarının beklediği o büyük an'a kavuşmaya artık sayılı günler kaldı.
Gerçi bu sene İstanbul'da olmadığım için bu fuar heyecanını yaşayamayacağım ama olsun.
En azından giden arkadaşlarımı takip ederek, o duygumu bir nebze de olsa bastırırım.
Bastırır mıyım?
Yok canım daha neler...
Zira bu yazdığıma benim bile inanasım gelmedi.
İstanbul Kitap Fuarı, 8 Kasım Cumartesi günü tam tamına 33. kez Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor efendim!

16 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek olan fuara Türkiye ve yurtdışından olmak üzere 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu da katılım gösterecek. Birbirinden güzel kitaplara kavuşacak olmanızın dışında söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle birlikte 270 etkinliğin gerçekleşecek olması da cabası elbette.

Onur yazarının Atilla Dorsay olduğu fuar, kitapseverleri sinemanın uzun yolculuğuna söyleşiler, paneller, müzik dinletileri ve sergilerle tanıklık etmeye davet ediyor. Fuar süresince oyuncu, yönetmen ve yazarların katılımıyla Atilla Dorsay'ın sinema eleştirmenliği, yazarlığı ve yaşamı üzerine de söyleşiler gerçekleştirilecek.

Fuarın bu seneki onur konuğu ise Macaristan olacak. İlgilenenler için hatırlatma yapmakta yarar var. Onur ülke Macaristan pavilyonunun açılışı Kültür İşlerinden Sorumlu Macaristan İnsan Kaynakları Bakanı Dr. Zoltan Balog tarafından 8 Kasım 2014 Cumartesi günü yapılacak. Macaristan'ın da yer alacağı Uluslararası Salon bu yıl 8 - 11 Kasım tarihleri arasında 35 ülkeden 91 yayınevini ağırlayacak.

Gabriel Garcia Marquez ise Tüyap'ta Kolombiya Büyükelçiliği'nin düzenlediği anma etkinlikleri kapsamında  Marquez okurlarını selamlayacak. Anma etkinliği 15 Kasım 2014 Cumartesi günü Gabriel Garcia Marquez'in Hayatı, Eserleri ve Türk Halkının Marquez Edebiyatına Bakışı, yazar tarafından kurulan Ibero - American New Journalism Vakfı Genel Müdürü Jaime Abello ve Türkiye'den yazar Seçkin Selvi'nin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Unutmadan 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarını hafta içi günlerde 10.00 - 19.00, haftasonu ise 10.00 - 20.00 saatlerinde ziyaret edebilirsiniz. Öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere girişin ücretsiz olduğu fuarın giriş bedeli ise bu sene 5 TL.

Fuara gidecek olan arkadaşlarıma özel not: Lütfen benim yerime de fuarın tadını çıkarın!


You Might Also Like

0 yorum :