Tembel Fare Tini Kütüphane Yolunda...

19:07 ebru altin 0 Comments

Çocuk yazınının usta kalemlerinden Ayla Çınaroğlu, çok beğenilen Tembel Fare Tini dizisinin merakla beklenen yedinci kitabı ile sevenleriyle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Dizinin altıncı kitabı Resim Dersi'nin yayımlanmasının ardından geçen zamanda Tini hiç değişmedi. Yine aynı şirinlikte, yine aynı tembellikte hayatına devam ediyor. Mustafa Delioğlu'nun özgün çizimleriyle renk kattığı küçük faremiz, yeni macerasında miskinliğin ve unutkanlığın dozunu biraz kaçırıyor.

Günlerden bir gün, Tini sevgili arkadaşı Şini'ye birlikte Büyük Kütüphane'ye gitme sözü verir. Söz ağzından çıktığı için tutacaktır mecburen. Ama taa kütüphaneye kadar da yürümeyi gözü almaz bir türlü. Şini'nin zorlamalarıyla kütüphaneye geldiklerinde Tini'nin dili tutulur adeta...

Herhalde dünyanın bütün kitapları buraya toplanmış olmalı, diye düşünür. Binlerce kitap arasından hangisini ödünç alacağına bir türlü karar veremez. Kitaplar gözüne güzel görünür ama okuma fikri biraz yabancıdır onun için...

Şini'nin girişimleriyle resmi bol bir dinozor kitabı seçip, ayrılırlar kütüphaneden. Tini için yepyeni bir başlangıçtı o an... Yoksa Tini okumaya merak mı salacak dersiniz? Tabii bunun için öncelikle yolda kaybettiği kitabını bulması gerekiyor.

You Might Also Like

0 yorum :