Yeni Bir Kitap: Açıl Bahçe Açıl...

17:42 ebru altin 2 Comments

"Kitap Perisi" Aytül Akal ve "Renklerin Hakimi" Mustafa Delioğlu'ndan, büyük beğeniyle okunan Açıl Kapı Açıl kitabının ardından muhteşem bir resimli kitap daha... Aytül Akal'ın düşlerinden dökülen sözcükler, Mustafa Delioğlu'nun fırçasından sıçrayan renklerle birleşerek, serinin ilk kitabındaki gibi yine büyüleyici bir ahenk oluşturuyor.

Mevsimlerden ilkbahar olunca, öğretmenin aklına ilkbaharla ilgili bir ödev hazırlatmak gelir öğrencilerine... Ödev hazırlamak kolay! Ne de olsa bilgisayar da herşey var. Peki gerçekten öyle mi?

Bilgisayar bize erik ağacında cıvıldayan kuşları, onları avlamak için pusuda bekleyen mırnavı, oraya buraya konan uçuç böceğini anlatabilir mi hiç? İlkbaharla ilgili bir ödev hazırlarken kuru kuruya sanal bilgilerle uğraşmak niye?

Bahar geldi. Kapıları sonuna kadar bahçelere açalım. İlkbaharın her bir tonunu içimizdeki bahar coşkusuyla doğanın kucağında yaşayalım...

Çocuk yazınının renkli kalemlerinden Aytül Akal, bu eğlenceli öykünün satır aralarına serpiştirdiği mesajlarla, eğitimde kuru bilginin yeterli olmadığına, gözlemleyerek öğrenmenin kalıcılığına ve gerçekçiliğine mizahi bir dille vurgu yapıyor.

Ezberci bir eğitim modeline tabi olmadan bilginin kaynağına ulaşabilmek içinse kişisel deneyimin kaçınılmaz olduğunun altını çiziyor.

Şiirsel bir akıcılıkta ilerleyen dili, gökkuşağının tüm renkleri ile boyanan resimleriyle Açıl Bahçe Açıl, çocukları ilkbahar mevsimiyle tanıştırmak için gereken her türlü içeriğe sahip, bahar kadar canlı, yeşil ve sımsıcak bir kitap...

Açıl Bahçe Açıl
Aytül Akal & Mustafa Delioğlu
36 Sayfa

You Might Also Like

2 yorum :

  1. Ne şirin bir kapağı var:)
    Çocuk olmak, kitaplarla oynaşmak çok güzel.

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısın, kitabın kapağı direk insanın içini açıyor. Yaşımız kaç olursa olsun içimizdeki çocuğu kaybetmememiz dileğiyle...

    YanıtlaSil