Kış Bahçesi...

11:50 ebru altin 12 Comments

Yaşları birbirinden farklı 3 kadın ve bir aile içerisinde meydana gelen 3 farklı hayat hikayesi... Anya, Meredith ve Nina! Başka bir deyişle anne ve kızları arasında gelişen sevgiden uzak, oldukça seviyeli bir ilişki silsilesi. Sır da o noktada saklı ya zaten...

Buz mavisi tonlarındaki kitabın kapak tasarımında ilk etapta, dallarına kar yağmış bir ağaca konan uçuk pembe renkteki güzel bir kelebeğin siluetiyle karşı karşıya kalıyoruz. İkinci aşamada gözümüze çarpan unsur ise hikayenin asıl kahramanları olan o 3 kadının arkası dönük sureti olarak beliriveriyor hafızamızın gizli kalmış dehlizlerinde...

Pegasus Yayınları'ndan çıkan ve çok satan Ateşböceği Yolu kitabının yazarı Kristin Hannah'ın ikinci kitabı olan "Kış Bahçesi", bir anne ile kızları arasındaki karmaşık bağlara, geçmiş ve gelecek arasındaki yıkılmaz bağa dair sürükleyici, yürek sızlatacak kadar etkileyiciliğe sahip, güzel bir roman niteliğinde...

Bazen annenin geçmişine bir kapı araladığında, kendi geleceğini bulursun! Meredith ve Nina Whitson birbirine taban tabana zıt karakterlerdeki kız kardeşlerdir. Biri evde kalıp, çocuklarına bakmış ve aile işinin başına geçmiştir. Diğeri ise hayallerinin peşinden gidip, dünyayı gezmiş ve ünlü bir foto muhabiri olmuştur.

Ancak sevgili babaları hastalandığında bu birbirine yabancı iki kadın, kendilerini yine bir arada, şimdi bile kızlarına herhangi bir avuntu vermeyen, aşırı mesafeli anneleri Anya'nın yanında bulacaktır.

Anneleriyle kızlarının arasında ise tek bir bağ vardır. O da çocukluklarında bazı geceler kızlarına anlattığı bir Rus masalından ibarettir. Ölüm döşeğindeki babalarınınsa, hayatındaki kadınlardan son bir arzusu vardır. Anya tarafından masal son bir kez anlatılacaktır, hem de sonuna kadar...

Elbette iki kızkardeşin duyduğu bu masal, daha önce duydukları hiçbir şeye benzememektedir. 60 yıldan uzun bir zamanı kapsayan, savaş mağduru Leningrad'da (şu an ki adıyla St. Petersburg) başlayıp, günümüz Alaska'sına kadar uzanan, sürükleyici ve gizemli bir aşk hikayesine doğru uzun bir yolculuğa çıkarlar, bu masalla birlikte. Dolayısıyla bizde onların çıktıkları bu yolculuğa büyük bir keyifle eşlik ederiz.

İlk sayfasından son sayfasına kadar, her bir satırıyla sizi adeta büyüleyecek olan Kış Bahçesi, hem epik bir aşk hikayesi, hem de yaşamları kesişen kadınların detaylı bir portresi olması bakımından nadir bulunan bir eser olmuş doğrusu.

Bir masalın ışığında geçmişe uzanan, yer yer iç acıtan, masalla gerçeğin birleştiği yerde insanı şok eden bir dramın içinize buz gibi işleyip, yer etmesini arzu ediyorsanız eğer Kristin Hannah'ın bu kitabını mutlaka alıp, okuyun derim.

Kış Bahçesi
Yazar: Kristin Hannah
512 Sayfa

You Might Also Like

12 yorum :

  1. Okuduğum Beyaz zakkum çok etkilemişti beni.Kış bahçesi'de ona benziyor sanki, konu olarak.
    Okunacaklar listesinde var, ama elimdekiler bitmedi daha.

    YanıtlaSil
  2. farkında mısın bilmiyorum ama kelime doğrulama şeysi var sen de!
    sevmiyorum ve yorum yaparken çok zorlanıyorum.
    Lütfen yanlış anlamayın.
    Sevgiler...
    (2 sn sonra yine o karışık şeyleri yazmak zorunda kalacağım)

    YanıtlaSil
  3. Kelime doğrulama şeysi'nden kastettiğiniz tam olarak nedir anlayamadım gerçi ama herkesin belli bir tarzı vardır sonuç itibariyle. Herkes herkesin tarzını sevecek diye bir kaide yok ne de olsa :)

    Beyaz Zakkum kitabını uzun bir süre önce bende okumuştum. Hafiften andırıyor gibi doğru söylüyorsunuz...

    YanıtlaSil
  4. oğğğ çok merak edilesi, zaten kitap kapağını gördüğümde çok gizemli gelmişti:)

    YanıtlaSil
  5. kelime doğrulama şeysi...
    yorum bıraktıktan sonra "yayınla" ya basıyoruz ya,orada çıkıyor bu şey!
    karışık harfler karakteri.Eğer ki doğru yazmazsan ve ola ki unutup çıkarsan sayfadan, yorum güme gidiyor.
    Bahsini ettiğim şeyin tarzınızla hiç ilgisi yok;aksi olsaydı yorum yapmazdım ki!
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. tarih84; canım tam senlik bir kitap, ne yalan söyleyeyim bende kapak tasarımına vurulup almıştım zaten :)

    YanıtlaSil
  7. nar-ı can; o doğrulama karakterlerine alternatif, yayın öncesi kontrol amaçlı bir başka çare varsa bildiğiniz değiştirebilirim. Bende sevmiyorum. Kargacık burgacık çıkıyor karakterlerin bir çoğu. Alternatif önerilere açığım. İyi bakın kendinize, birazdan sizin sayfaya çaya (hala varsa tabii) geliyorum :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Merhava!Blogunuzu sizin sayenizde keşfettim:) Geçen gün Twitter'da konuşmuştuk ya.
    Kristin Hannah'ın Ateşböceği Yolu isimli romanını okudum ve çok beğendim.Kış Bahçesi ile Gerçek Renkler'i de aldım hemen ama henüz okumadım.

    YanıtlaSil
  9. Kitapkurduyum: Ayy ayy ayy burada kimler varmış :) Hoşgeldin, sefalar getirdin Canancımm :)) Ateşböceği Yolu kitabını okumadım açıkçası. Kış Bahçesi'ndeki yazımına hayran kaldım yalnız. O yüzden yazarın bestseller niteliğindeki ilk kitabını da mutlaka temin edip, okuyacağım. Sen nasıl bulmuştun o kitabı? Hani bir süre sonra Maeve Binchy tadı vermiyor değil mi? Gerçek Renkler ve Ateşböceği Yolu'nu da en kısa zamanda temin edip, okuyacağım.

    YanıtlaSil
  10. Haftasonu kuzenim geldiğinde de bu kitaptan bahsetti, listeme ekledim ama okunacak bir çok kitap olduğundan sırasını bekleyecek.
    Bazen bir günde bir sürü kitap bitirsem ve yenisine başlasam diye diliyorummm, o kadar çok seviyorum ki okumayı.
    İyi akşamlar, bu arada paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Ateş böceği yolunu daha yeni bitirdim.

    Ve şimdi bu kitabı okumak için sabırsızım. Kate ve tully den sonra kesin gene güzel bir dostluk ve arkadaşlığın en güzel anlarını gerçekçi şekilde yazmıştır.

    YanıtlaSil
  12. Canan Hanım sayesinde artık biz de sahibiz bu güzel kitaba :) yorulduğum, kötü hissettiğim bir zamanda okunmak üzere bir köşede bekleyecek :)

    YanıtlaSil