Soraya'yı Taşlamak: Kafalarda Beliren Soru Baloncukları...

19:57 ebru altin 0 Comments

İranlı yazar Freidoune Sahebjam'ın gerçek olaylardan yola çıkarak kaleme aldığı “The Stoning of Soraya” adlı kitabından beyazperdeye aktarılan Soraya'yı Taşlamak adlı filmde, İran'ın küçük bir köyünde zina yapmakla suçlanan masum bir kadının, köyün erkekleri tarafından taşlanarak öldürülmesi olayı acınası bir şekilde gözler önüne seriliyor.

Film süresi içerisinde, 4 çocuk annesi olan Soraya'nın nasıl bir komploya kurban gittiğini kah kızgınlık kah gözyaşlarıyla izliyoruz. Nitekim bu duygu geçişlerinin özellikle de kızgınlık boyutunun hali hazırda İran hükümetince recm adı altında devam ettirilmesinden ileri geldiğini söylememize de gerek yoktur herhalde.


Kocası tarafından devamlı şiddet gören Soraya, 14 yaşındaki bir kız çocuğuyla evlenmek isteyen eşinden boşanmadığı için çeşitli iftiralara maruz kalmış genç bir kadındır. Eziyetin bini bin para hesabı kocasından çile çektiği yetmezmiş gibi zaman içerisinde eşinin kışkırttığı erkek çocuklarının da nefretiyle karşı karşıya kalır.

Soraya'nın tek düşüncesi ise bütün bu olan bitenler içerisinde sadece biraz daha fazla para biriktirip kızlarının geleceğini kurtarmaktır. Zira başına gelenlerin tek nedeni de aslında bu gerçektir. Kızlarını korumak, erkek zulmü ve egemenliğinden kurtularak bir birey olarak yaşamak istemesi, hepsi bu…

Devamını Okumak İçin Buraya Tıklayın

You Might Also Like

0 yorum :