Precious: Acı Bir Hayat Hikayesi - İçimizden Birisi...

11:33 ebru altin 0 Comments

80'lerin Harlem'indeyiz ve 16 yaşındaki genç bir kızın görüntüleriyle, ki bu kızın zaman zaman kah hayatına, kah iç sesini dinleme sürecine tanıklık ederek, bir anda filmin içerisinde kendimizi buluveriyoruz.


Onunla birlikte çektiği tüm sıkıntıları yaşarken adeta onun kimliğine bürünüveriyoruz. İtiliyoruz, kakılıyoruz, alay ediliyor ve dolayısıyla içimize kapanıyoruz. Bu kısır döngü bu şekilde sürüp gidiyor.

Bize uzak meseleler mi, elbette ki değil… Zira Yeşilçam klasiklerinin bol ajiteli, ağlaklı filmlerinden aşina olduğumuz bir durum sözkonusu. Dolayısıyla yabancılık çekmek bir yana Precious, bir anda içimizden birisi oluveriyor sanki…

Clarice `Precious' Jones, Harlem'de ona zulüm eden annesiyle beraber yaşayan 16 yaşında genç bir kızdır. Annesinin sevgilisi tarafından tecavüze uğrayan Precious aynı adamdan ikinci defa hamile kalmıştır. Eğitim hayatı da parlak gitmemektedir. Sınıfın sorunlu kızı olmasından dolayı okul yönetimi Precious'ı “Each One, Teach One” adlı özel bir eğitim programına gitmeye zorlar.

Devamını okumak için buraya tıklayın

You Might Also Like

0 yorum :