Herşey hayal etmekle başlar...

19:53 ebru altin 9 Comments

Mutluyum mutlusun mutlu...
Peki neden bu kadar mutlusun diye soranlara ise cevabım bakınız aşağıda yer alıyor :)

Bim Bam Bom!
Çatlasın düşmanlar!
Benim de artık bir kitabım var...
İşte bundan dolayı çok ama çok mutluyum.

Uzun zamandır hayal ettiğim masal kitabımı nihayet hazırlayıp, okurlarla buluşma aşamasına getirebildim. Hem de İngilizce olarak! Aslına bakarsanız bu proje 1,5 senedir üzerinde cebelleştiğim birşeydi.

Masal karakterlerim, kurgum, illüstrasyonlarım derken her bir detayı titizlikle düşünmüş sonrasında da bütün aşamaları tamamladıktan sonra postaneden kendime taahhütlü posta ile projemi gönderivermiştim. Bu arada taahhütlü postayla gönderdim çünkü onca sayfanın noterden teker teker onaylatılması tahmin edersiniz ki oldukça külfetli olurdu benim için.

Eh bende de o kadar para verecek göz olmadığına göre senaristlerin ağırlıklı olarak yaptıkları bu sistemi uygulayıverdim. Eve gelen zarfı da sonrasında bir köşeye koyup, unuttum.

Unuttum dememe de bakmayın aslında. Unuttuğum falan yok ama adresinize gönderdiğiniz dosyanın olabilecek sıkıntılara karşı kesinlikle açılmamış olması gerekmekte. Durum böyle olunca unutmayıp unutmuş gibi bir hale bürünmek durumunda kalıyorsunuz. Sonrası tahmin edeceğiniz gibi çocuk kitapları çıkartan bir sürü yayınevinin kapısını çalmak şeklinde gelişti.

Birkaç tanesi kafadan reddetti, bir tanesi benzer nitelikte bir kitabı yeni bastıklarını söyledi. Oysa ki masal kitaplarının konusu farklı farklı da olsa üç aşağı beş yukarı birbirine benzer niteliklerde olur. Başka bir yayınevi programlarının yoğun olduğunu, 2 senelik periyotta kabul edersem basabileceklerini söyledi.

Bu şekilde devam eden süreç tam tamına 6 ayıma mal oldu. Artık ümitsizliğe kapılıp vazgeçmeye hazırlanıyordum ki gazetede gördüğüm bir röportaj bende şimşeklerin çakmasına sebep oldu.
Günümüzde imkanlar artık o kadar fazla ki sırf kitabı bastırıp, ISBN alabilmek için yayınevlerinin peşinde koşmama hiç ama hiç gerek yok deyip, internet üzerinden yapılabilecek şeyleri araştırmaya başladım.

Konuyla ilgili belli başlı birkaç tane yabancı kaynak olmasına rağmen benim tercihim bir Amazon kuruluşu olan createspace'den yana oldu diyebilirim.

Öncelikle sitenin kullanımı oldukça kolay. Biraz İngilizce bilginiz varsa rahatlıkla size yaptığı yönlendirmelerle işleminizi halledebiliyorsunuz. Kitabınızın boyutlarından tutun da, kapağınız mat mı yoksa parlak kartona basılması gerektiğine kadar her türlü bilgi size sorularak aşama aşama yapılıyor. Daha doğrusu siz yapıyorsunuz.

Arzu ederseniz belirli bir ücret karşılığında profesyonel destekte alabilirsiniz. Ben zaten işim gereği bu konulara hakim olduğum için ekstradan bir profesyonel destek almadım. Ancak itiraf etmem gerekirse eğer bu kadar profesyonel bir iş çıkartacaklarını ne yalan söyleyeyim tahmin dahi etmiyordum. Ta ki gönderdiğim dosyada yer alan imajlardan 2 tanesinin çözünürlüğünün düşük olduğunu belirten düzeltme işaretlerini görene kadar.

Bütün işlemleri tamamladıktan sonra bütün iş createspace yöneticilerinin içeriğinizi ve kitabınızın baskıya hazır hale gelip gelmedikleri belirlemesine kalıyor. Bunun için takribi 2 gün gibi bir süre bekliyorsunuz. Eğer sıkıntı yoksa ve kitabınız baskıya hazırsa konuyla ilgili size bir mail gönderiyorlar. Sonrası ise malum. Bütün işlemleri kabul ettiğinize dair bir onay teyidinin ardından kitabınız sizin belirlediğiniz fiyat üzerinden alıcı bulmaya başlıyor. Gerek Createspace gerekse de Amazon üzerinden satışa sunulduğunu söylememe gerek yoktur sanırım.

İsterseniz bastırın, isterseniz de dijital formatta satın alın. Karar size kalmış.
Eğer aklınızda böyle bir düşünce varsa değerlendirin derim.










You Might Also Like

9 yorum :

  1. Ne muhteşem bir şey. Benim hayal bile edemeyeceğim bir şey. Yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilay Hanım böylesi güzel sözleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Kucak dolusu sevgilerimle :)

      Sil
  2. Hiç tanışmamış ve buraya da tesadüfen gelmiş olmama rağmen yazını merakla okudum, resmen heyecan duydum, yaşadım yaşadıklarını. :) Ve üstüne de çok mutlu oldum sonucun böyle güzel olmasına. Canı gönülden kutluyorum. Umarım çoook fazla alıcısı, okuyucusu olur ilk kitabının. Ve umarım çok başarılı olur ve devamı da gelir. :)
    Ayrıca tabi ki hemen takibe de alıyorum. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off bu ne güzel bir enerjidir böyle. Bayıldım bayıldım :) Öncelikle bloguma hoşgeldin sefalar getirdin. Yanında getirdiğin güzel sözlerin, dileklerin içinde ayrıca çok, çok, çok teşekkür ederim. Takipte kalmak dileğiyle, kucak dolusu sevgiler :)

      Sil
  3. süper bir haber bu. Hayırlı olsun kitabın. Seni takibe aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    http://www.bakbuharika.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ben de seni hemen takibe alıyorum. Kucak dolusu sevgilerimle :)

      Sil
  4. hayırlı , bol okurlu , çok kitleli olsun , devamını dilerim ..:D

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler , devamı gelecek bir başarı hikayesi bence...

    YanıtlaSil