Antrakt, 4. Uzun Metrajlı Film Senaryosu Yarışması...

14:43 ebru altin 0 Comments

Antrakt, Türkiye sinemasına değişik ve çeşitli senaryoların kazandırılması, senaryo yazımı alanında çaba harcayan, bu işe kendini vermiş ve vermek isteyenlere katkıda bulunmak amacıyla bir uzun metrajlı film senaryosu daha gerçekleştiriyor.

Yarışmaya katılım koşulları ve detaylı bilgi http://www.antraktmatine.com adresine "Senaryo Yarışmaları" bağlantısından edinilebilir.

Son senaryo gönderim tarihinin 1 Ekim 2012 olduğu yarışmanın büyük ödülü 5.000 TL... Katılan bütün eserlerin SENDER'e tescilletileceği Antrakt, 4. Uzun Metrajlı Film Senaryosu Yarışması'nın değerlendirme jürisinde alanında uzmanlaşmış birbirinden değerli isimler yer alıyor.

Ahmet Soner (senarist - yönetmen - sinema yazarı), Nilgün Öneş (senarist), Tamer Baran (senarist), Ercan Kesal (oyuncu - senarist), Selay Tozkoparan (yapımcı), Sema Fener (akademisyen) ve Selin Sevinç'ten (sinema yazarı) oluşan jüri, değerlendirmesini Ocak 2013'te yaparak birinci eseri açıklayacak.

Bugüne dek üç uzun metrajlı üç de kısa metrajlı film senaryosu yarışması gerçekleştiren Antrakt bu alanda benzeri olmayan ödüllerle ilgiyi ayakta tutarak daha sonra filme aktarılmış birçok eseri de değerlendirmeyi başardı.

Yarışmaya gönderilecek eserlerin Amerikan tarzı senaryo yazım şekli olarak da bilinen formata uygun olarak tasarlanması ve başvuru şartlarına uygun olarak gönderilmesi gerekiyor. Sinopsis yada kısa özet veya elle yazılan senaryolar yedi kopya olarak hazırlansa da jüriye gönderilecek eserler arasına giremiyor.

You Might Also Like

0 yorum :