Korsan Okulu Serisi...

16:38 ebru altin 2 Comments

Önümüzdeki birkaç gün içerisinde malum karneler alınacak ve çocuklar uzun bir yaz tatili sürecinin tadını çıkarmaya başlayacaklar.

Kimi tatile gidecek, kimi bisikletiyle dolaşacak, kimi de yaz okullarının yolunu tutup, çeşitli aktivitelere katılacaklar. Kısacası yoğun eğitim süreci içerisinde fırsat bulamadıkları sosyalleşme olgusunun tadını çıkaracaklar.

Tabii bu aşamada zaman buldukça kah renkli, resimli hikayelerin arasında kaybolacak, kah uzunca maceralara doğru yelken açacaklar.

Hangisini tercih ederlerse artık. Aslında geçtiğimiz günlerde tam da sizin afacanlara hitap edecek bir kitap serisi geçti elime... Hele de denizciliğe meraklı yanları da varsa hani, değmeyin keyiflerine misali...

Çocuklar ve gençler için yazdığı kitaplarla ünlenmiş Amerikalı yazar Brian James tarafından kaleme alınan bu seri, Burak Tugan aracılığıyla dilimize uyarlanarak, Tramvay Yayıncılık'tan küçük okurlarına seslenmek üzere raflardaki yerini almış.

Bir korsan gemisinde, birbirinden farklı karakterlere sahip öğrencilerin olduğu bir okul düşünün. Adı her ne kadar korsan olsa da, hemen hepsi iyi birer denizci olabilmenin peşinde koşan küçümenlerdir oysa...

Hikaye boyunca, Deniz Faresi isimli gemide gelişen maceraları, korsan çocuk Pete'ın ağzından büyük bir heyecan içerisinde okuruz. Aslında Pete, daha dokuz yaşında olmasına rağmen kendi deyimiyle dokuz yıl dokuz ay boyunca korsan gemilerinde yaşamış ve korsancılık hakkında herşeyi bilen birisidir.

Peki ya diğer çocuklar? Aaron, Vicky, Inna, Gary... Tabii bir de korsan Clegg... Zira Clegg geminin en yaşlısı ve korsan çocukların da akıl hocasıdır ki çocukların başı ne zaman sıkışsa ona danışmakta bulurlar çareyi...

Bu durum karşısında Clegg ne mi yapar? Elbette her zaman onlara korsancılıkla ilgili hikayeler anlatır.

Tabii bu küçük korsanların dışında geminin olmazsa olmazı Çürük Diş'i de unutmamak lazım. Zira kendisi görüntüsü ve pis kokusu itibariyle zaten unutulacak bir karakterimiz de değildir hani :)

Yayınlandığı her ülkede ilgiyle karşılanan Korsan Okulu, "Yılan Adasının Laneti", "Eyvah Hayalet Gemi Pruvamızda", "Açık Denizde Saldırı", "Casuslar Limanı", "Mürettebat Hastalanıyor", "Korsan Kampı" ve "Batık Gemi Geçidi" olmak üzere toplam 7 kitaptan oluşuyor.

İşte bu yedi kitaplık seri; eğlenceyi ve macerayı harmanlayarak komik bir dille anlatmaktan da kusur kalmıyor. Kaldı ki her maceranın sonunda öğrenilecek, alınacak bir ders illa ki oluyor, benden söylemesi...

Eğer siz de maaile denizi seviyorsanız ve bu korsan okulunda da neler oluyormuş böyle diyorsanız, uzun ve heyecanlı maceraya şimdiden hazır olun derim.




You Might Also Like

2 yorum :

  1. ama keşke yayınevi reklamı yapmasan. kitap delisiyim. bütün yayınevlerini severim haliyle. ama sen bir kitap seversin. yani bağımsız olmalısın kiiii.
    :)
    belirli yayınevlerinin kitaplarını tanıtmak yazmak seni mkısıtlar ki. bloguna logolarını koymak da, link koymak da.
    :)
    okurlar seni yazılarından gelip bulsun ki. yani yazılarınla tanısınlar. reklamla değil.
    kitap sinema severler özgür olmalı.
    :)
    sanat özgürdür.

    ben de kitap yazıları yazıyorum. ama dilediğim kitabı. ve genelde sanat değeri olan kitapları. bazen de popüler ama özgün olanları.

    yayınevinin ismini bile yazmam.

    özgür ooooolll.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz meselesidir. Ben yaparım, sen yapmazsın. Herhangi bir yayınevinin logosuna veya linkine yer vermek özgün olmadığın veya olmayacağın anlamına gelmiyor. Veya burda bir takım şeylere yer vermek demek illa ki yayımladıkları tüm kitapları beğendiğin ve övgüyle bahsedeceğin anlamına da gelmiyor. Kaldı ki beğenmediğim varsa beğenmediğime yönelik eleştirilerde yazmışımdır. O yüzden dediğim gibi bu tarz meselesi olmakla birlikte kimisine uyar, kimisine uymaz. Olay tamamen bundan ibaret.

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil