Balayında Ölüm...

19:12 ebru altin 4 Comments

Ege ve Akdeniz kıyılarına erkenden gelip yerleşen sıcak hava dalgası, üst kesimlerde malum daha yeni yeni kendini göstermeye başladı. Durum böyle olunca da baharın tadını doğru düzgün çıkaramayan bizler, birdenbire kendimizi Haziran ayının sıcaklarına kapılmış, gider bulduk.

Eh mevsimlerden de yaz olunca hele, çoktan hülyalara dalar olduk. Programlarımızı ve rotamızı da belirlediğimize göre bundan sonrasında yapılacak bütün iş, bavulumuzun içine girecek yazlık kitaplarımızı seçmeye kaldı.

Hem okurken beni çok fazla yormayacak, hem de çetrefilli ilişkiler silsilesi içerisinde olmayacak bir kitap arıyorum diyorsanız eğer müjde… Aradığınız tüm kriterleri bünyesinde barındıran bir kitap biliyorum çünkü…

Jaden Skye ismini açıkçası kitabı elime alana kadar hiç duymamıştım. Kimdir, nedir, ne türde kitaplar yazara dair en küçük bir fikrim dahi yokken, yayınevi sahibinin “Bu yaza damgasını vuracak bir kitap olacak.

Temmuz ayı gibi de serinin ikincisi çıkacak, bilginiz olsun.” sözleriyle kendimi kitabı kucaklayıp, eve götürürken buldum.

İyi ki o sözlerin çekim alanına kapılmışım. Zira kitabın 3 saatlik süre içerisinde nasıl bittiğini dahi anlamadım. Kurgusuna, yazım diline hayran oldum. Bu noktada böyle bir yazarı nasıl atlamışım ben diye hayıflandığımı belirtmeme gerek yoktur umarım…

Agatha Christie’nin yolunda emin adımlarla giden ve Amerika’da çok satanlar listesinde uzunca süre kendisine yer bulan kitap, yukarıda da belirtmiş olduğum gibi Jaden Skye imzalı…

Orijinal adıyla Death By Honeymoon olarak bilinen ve Burak Tugan imzasıyla Türkçe’ye çevrilen “Balayında Ölüm”, Tramvay Yayın Grubu tarafından yayımlanarak, raflardaki yerini alan romantik – gerilim türündeki çalışmalardan birisi niteliğinde…

Her zaman gizemden, garip ölümlerden, yalanlardan, aldanmalardan ve gerçeğin üstün gelen gücünden beslenip, kendini geliştiren yazarı, Balayında Ölüm kitabında da yine bu olayların üzerine giderken görüyoruz.

Her ne kadar kitap ana karakterler Cindy ve Clint üzerine kurulmuş olsa da hikaye balayında eşini kaybeden kadın karakter Cindy üzerinden ilerliyor.

Cindy ve Clint, balaylarını geçirmek üzere Barbados’un en tehlikeli sularının hüküm sürdüğü batı tarafını kendilerine seçip, bir otele yerleşirler. Clint’in ailesinin yoğun baskı ve engellemelerine rağmen çift, birlikte çok güzel zaman geçiriyordur. Ancak balaylarının 2. günü onları kötü bir sürpriz bekler.

Sörf tutkusuyla bilinen Clint, Cindy’in rahatsızlanması üzerine 2 saat sonra kumsalda buluşmak üzere sözleşerek, tek başına sörf yapmaya gider. Cindy’nin uyuyakalıp da, sözleştikleri saatte kumsala inmemesiyle birlikte ise işler adeta sarpa sarar.

Cindy kumsala indiğinde herşey için artık çok geçtir. Çünkü Clint’in denizdeki board’u dışında kendisine ait hiçbir belirti yoktur. Uzunca arayışlar sonrasında genç adamın cesedi yakınlarda bir yerdeki kıyıya vurur.

Yerel polisler tarafından ölüm tutanakları birdenbire gelişen Med – Cezir’den dolayı boğularak öldüğü yönündedir. Ama ne var ki o gün deniz, Med – Cezir etkisi yapamayacak kadar sakin ve adeta çarşaf kadar güzeldir.

Bir gazetede olay araştırmacısı olarak çalışan Cindy, bunun sıradan bir boğulmadan ziyade cinayet olduğundan artık sonuna kadar emindir. İşaretleri takip ettikçe başta kendisi olmak üzere çevresindeki herkes zarar görmeye başlar.

Tehditler ve yüksek meblağlarla susturulmaya çalışsa da kesinlikle yılmaz ve herşeye rağmen olayların üzerine gitmeye devam eder. Bütün bunları çözebilmesi için artık tek bir çaresi kalmıştır. Tüm acılarına rağmen Barbados’a tekrardan gitmek…

Genç ve güzel bir kadının, aşkına olan bağlılığını, keskin zekası ve önsezileriyle ispatlama aşamasında karşısına çıkan her türlü zorlukla nasıl mücadele ettiğine şahit olmak istiyorsanız, Balayında Ölüm kaçırılmaması gereken kitaplardan birisi niteliğinde

Balayında Ölüm kitabıyla birlikte yeni bir maceraya doğru yelken açıp, yazın tadını çıkartmanız dileğiyle, iyi okumalar…

You Might Also Like

4 yorum :

  1. Cuma günü tatile çıkıyorum. kitap çok ilgimi çekti sanıyorum gitmeden bi kitapçıya uğrasam iyi olacak :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bir taraftan tatilin tadını çıkarırken diğer taraftanda kitabın gizemli dünyasında keyif alacağınız bir yolculuğa çıkmanız dileklerimle diyeyim o zaman. Şimdiden iyi tatiller, kucak dolusu sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Öyle güzel anlatmışsın ki çok merak ettim. Zaten bayılırım bu tür kitaplara. Alınacaklar listeme eklemeliyim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel sözlerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Eminim keyif alarak okuyacağınız kitaplardan birisi olacaktır. Ben de merakla serinin ikincisini bekliyorum. Bakalım macera nasıl devam edecek, hepten meraklanmaya başladım. Keyifli bir gün geçirmeniz dileğiyle, sevgiler... :)

    YanıtlaSil