Bırak Dağınık Kalsın...

23:03 ebru altin 2 Comments

Bırak Dağınık Kalsın diyor yazar Seda Şener. Çokta doğru söylüyor hani. Birşeyleri toparlamaya çalıştıkça kalıpların içine gireriz ya çoğu zaman kimbilir belki de doğrusu yazarın da dediği gibidir.

Bırak dağınık kalsın! Düşünme, irdeleme, kasma... Sadece rahat ol ve anı yaşa! Seda Şener adını daha önce duymuş muydunuz bilemiyorum ama benim yazarla tanışmam açıkçası Bırak Dağınık Kalsın isimli öykü kitabıyla gerçekleşti.

Daha 26 yaşında olmuş olmasına rağmen hayatın acı - tatlı, hüzünlü - mutlu yönlerini çok güzel ve akıcı bir şekilde dile getirmiş, yazar. Okurken sıkılmıyor, sıkılmadığınız gibi sayfaları hızla açmak istiyorsunuz.

Kitap, sizi o denli sarıyor ki, nasıl bittiğini anlamıyorsunuz bile. Kitabı okuyup, bitirdiğim bir saatlik dilim içerisinde, her bir öyküsünde doğrusu kendimden birşeyler aradım. Kah buldum, kah bulamadım. Ama en çok yazarın Dostoyevski hayranlığına vuruldum. 

Yazar, "Kitaplarda yazmayan şeyler vardır hayatta. Hayatta olmayan şeyler de kitaplarda... İşyerindeki asık suratların altında uyuyan canavarı, Dostoyevski olmasa bir türlü anlamazdınız. Belki sezerdiniz ama anlamazdınız." demiş satırlarının bir köşesinde. Eh, çokta doğru söylemiş hani, doğru söze ne hacet değil mi ama...

Bırak Dağınık Kalsın
Seda Şener








You Might Also Like

2 yorum :

  1. tatlım akıcı kitaplara bayılırım ki:)
    senin önerilerin harika tecrübe ile sabittir:)
    alınacak listemde bile:)
    hadi öper iyi geceler:)

    YanıtlaSil
  2. Canımın içi keyifle okuyacağını düşünüyorum.
    Öpenzi en kocamanından :))

    YanıtlaSil