Savaş Atı..

18:18 ebru altin 1 Comments

Michael Morpurgo'nun kaleme aldığı Savaş Atı isimli kitabı malum büyük bir heyecan yumağı içerisinde okuyup bitirmiş, sonrasında da filmin vizyona girmesini beklemeye başlamıştım. Ne yalan söyleyeyim filmi her ne kadar vizyona girdiği ilk günlerde izlemiş olsam da, bloga yazma işini ancak bugün itibariyle gerçekleştirebiliyorum.
Spielberg'ün hemen hemen birçok filminde yer aldığı üzere macera ve görüş alanı içerisindeki insani boyutlarda etkileyiciliğe sahip olan bu filminde, Albert adında genç bir çocukla, sevgili çiftlik atı Joey'in 2. Dünya Savaşı'nın başlangıcında geçen sürükleyici hikayesine yer veriliyor.
17 yaşındaki Albert'in sahibi olduğu Joey, aslında çiftçilerin aradığı özelliklere sahip olan bir at değildir. Geniş baldırları ve büyük toynakları olmamasına rağmen, diğer atlardan farkını rahatlıkla ortaya koyarak, kendisini göstermeyi başarır.

Çevresindeki insanların işine yaramayacağı söylentilerine kulak asmayan Ted Narracott, tüm varlığını Joey'e yatırmaktan çekinmez. Hem Narracott ailesinin hem de Joey'in kaderini belirleyecek gelişmelerin startı da böylelikle verilmiş olur.
Birinci Dünya Savaşı başlar ve atın parasını ödeyemeyen Ted, onu orduya satarak, borcunu denkleştirir. Böylece Avrupa'nın düşman ulusları arasında savaşın gidişatına göre hizmet eden Joey, sonunda savaşlar üstü ulusların dostluğunun da simgesi haline dönüşür.

İngiltere Ulusal Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen, Tom Morris ile Marianne Eliot tarafından yönetilen ve Nick Stafford'ın son tiyatro oyununa dayanarak kaleme alınan senaryo, filmin yapımcısı Spielberg'ün elinde malum iyice parlatılmış durumda.
Çantasının içerisinde gerilim ve sonsuz sevgiye her zaman yer veren Steven Spielberg, yaklaşık 2 buçuk saatlik süresine ve oldukça fazla oyuncunun yer almasına rağmen, son filmi Savaş Atı'nda seyirciyi hiç sıkmayan ve sürekli ilgiyi ayakta tutabilen bir başarıya da bir kez daha imzasını atmış oluyor.

Savaş alanında büyük bir insanlık dersi veren Joey'in her ne kadar kimi sahneleri içinizi burkacak olsa da, saf katıksız sevgiyi görebilmek adına, izlemekten keyif alacağınız bir film olacağıda bir gerçek....

6 Dalda Oscar'a aday gösterilen, en az bir aktör kadar rol yapan Joey ve Joey'e hayat veren 14 atın muhteşem performanslarını mutlaka izleyin derim. Emin olun pişman olmazsınız, benden söylemesi...

You Might Also Like

1 yorum :

  1. filmleri sizden takip ediyoruz zaten :) oscarlar falan, siz yorumladıkça biz de not alıyoruz, teşekkürler :)

    YanıtlaSil