Evrenden Torpilim Var!

16:14 ebru altin 7 Comments

Siz de Aykut Oğut gibi zaman zaman da olsa evrenden torpiliniz olduğunu düşünüyor musunuz?

Ne yalan söyleyeyim ben kitabı okuyana kadar pek düşünmüyordum. (Şimdi daha farklı düşünüyorum, o ayrı mesele!)

İnanmadığımdan değil. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın!

Sadece hayatta yaşadığımız tüm iyi ve kötü şeylerin tamamen niyetimizle alakalı olduğunu düşündüğüm içindi, inanmama faktörüm.

Çünkü bana göre insanoğlunun nefes alıp verdiği süre içerisinde, başına gelecek her şeyden öncelikle kendisinin sorumlu olduğunu düşünürüm. Dolayısıyla kötü bir şeyle karşılaştığında baş edebilme, altından kalkabilme gibi özellikleri de ancak bu şekilde öğrenebileceğini düşünürüm. Veya tam tersi çok istediği bir şeye ulaşmada engellerle karşı karşıya kalıyorsa bunda bir bloke olmasından ziyade, canı gönülden istememesine yorumlarım, ki benzer yorumu kendim içinde rahatlıkla yapabilirim.

Nitekim yapmacık ve samimiyetsiz pozitif davranış içerisinde bulunup, öncelikle insanların kendisini kandırmaktansa, bunu yaşam biçimi haline getirmesinin daha mantıklı (sağlıklı) olacağını düşünürüm. Dolayısıyla lafta söylenen bir takım pozitif cümlelerin ışımasını gözlerde göremiyorsam, ne yalan söyleyeyim pek de inandırıcı gelmez bana bu pollyannacılık oyunu...

Çünkü duyguların en bariz yansımasını öncelikle insan, gözlerde görür. O anlarda etrafına yaydığı aurasının rengi bile pozitif olduğunda daha farklı yansır ne de olsa...

Kitaba geri dönecek olursam eğer; Aykut Oğut'un adını yayınladığı kitaplardan dolayı az buçuk biliyordum. Ama okumamakta ısrar ettiğim için almaya yönelik herhangi bir teşebbüste bulunmuyordum. Nedeni malum!

Bugüne kadar okuduğum kişisel gelişim kitaplarının hemen hepsi birbirinin aynısı. Dolayısıyla kasmaya gerek yok diyordum.

Ta ki bir arkadaşımın Esra & Aykut Oğut çiftinin katıldıkları programın linkini bana göndermesine kadar. Ne yalan söyleyeyim program boyunca bu çiftin söylediklerini dinledikçe, aslında bildiğim ve inandığım birçok şeyi yapmadığımı fark ettim. Bu çiftin o kadar güzel enerjileri vardı ki, resmen ekranın bir ucundan bana doğru akıyordu. Abartısız, çok net bir şekilde hissedebiliyordunuz bu dediğimi.

Akabinde de kitaplarını okumayı ısrarla reddeden ben, hemen ertesi gün bir kitapçıda aldım soluğu. Merak duygum işbaşına geçmişti çünkü bir kere...

Bakalım benimde evrenden torpilim varmıymış diyerek, kitabı aramaya koyuldum. Ama gelin görün ki o gün gidebildiğim 2 kitapçıda da kitabı bulamadım. Modumun düştüğünü, omuzlarımın çöktüğünü düşünenlere dipnot. Bulabilme umudumu yitirmemiştim ki omuzlarım çöksün :)
Akşamına bir arkaşımla konuşurken onda kitabın olduğunu öğrenince deyim yerindeyse ağzım kulaklarıma vardı. Hemen okumak için istedim ama o da ne arkadaşım bulamadığını söyleyince, yine bir hüsran.

En sonunda beklemek yerine almak en mantıklısı dedim kendi kendime. Vee tararammm! Ertesi gün 3 günlüğüne gittiğim arkadaşımın kitaplığında ne duruyor dersiniz :)) Tabii ki Evrenden Torpilim Var! O bana bakıyordu, ben de ona!

Tahmin edeceğiniz gibi o gün yemedim içmedim ve kitabı bir solukta bitiriverdim. Okuduğumda da hayatımla ilgili yanlış yaptığım şeyleri gördüm. Özellikler de parasal konularda...

Ama her şeyden önemlisi de silkelenip kendime geldim.

Asıl gücün orada, burada olmadığını, aslında kendi içimizde olduğunu gördüm.

Şükretmenin çok güzel bir şey olduğunun bir kez daha farkına vardım.

Ve her şeyden önemlisi de beklenti haline getirmeden alabildiğince istemek gerektiğini gördüm.

Ve bir şeyi istemeden önce hayal etmenin, istemenin ön adımı olduğunu, dolayısıyla başarının daha kolay geldiğini gördüm.

İşaretlere her zamankinden daha dikkatli bakmaya başladım.

Baktığım ama göremediğim şeylerin daha kolay farkına varmaya başladım.

Enerjimizi sömüren insanları etrafımızda bulundurarak, kendimize kötülük yaptığımızı gördüm.

Zaman zaman kaybeder gibi olduğumuz motivasyonumuzu yükseltmenin aslında çok kolay olduğunu tüm hücrelerimde hissettim.

Son olarak aslında her şeyin beyinde bittiğini bir kez daha gördüm...

İşte bu kadar basit!

Kalben inanın ve isteyebildiğiniz kadar isteyin...

Kalben istediğiniz her şeyin tez zamanda gerçek olması dileğiyle...


You Might Also Like

7 yorum :

  1. Aykut Ogut'un aynali kitabini da okumanizi tavsiye ederim , sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hayatımın kitabı Evrenden Torpilim Var! Hayat öğretmenim Aykut :) Bu kitabı 8 kere okudum daha da okuyacağım :) Her satırı ezberlesem bile, hepsini uyguluyor olsam bile sırf kitabın verdiği keyif için okumaya devam ederim :) Aykut ve Esra iyi ki varlar :)

    YanıtlaSil
  3. Arzu; Evet, evet sırada yazarın aynalı kitabı var. Önümüzdeki hafta itibariyle alıp, okumaya başlamış olurum büyük hafta :)

    Hülya Karayel; Hülya'cım dediğin gibi okudukça insanın okuyası geliyor. Öpüyorum çok. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Bu aralar ben de Meleklerle Yaşamak adlı kitabı okuyorum ve enerjilerle ilgilenmeye başladım. İnanarak istediğinde olmayacak bir şey yok diye düşünüyorum ve de seni takibe aldım. Bu arada bu kitabı devamlı gördüm ama senin düşündüğün gibi düşünerek almaya yanaşmıyordum. Ama şimdi bu yazını okuyunca almaya karar verdim.
    Görüşmek üzere:=)

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle hoşgeldin :) Beki İkala Erikli'nin yazdığı Meleklerle Yaşamak isimli kitabı oldukça uzun bir süre önce okumuştum. İlk okuduğumdaki etkisi tarif dahi edilemez. Sürekli meleklerin bana gönderdiği mesajları bulmaya çalışıyordum. Devamını getirmediğimden midir bilmiyorum ama zamanla da unutup gidiyordum. Laf aramızda neden öyle olduğunu hala çözemedim. Aykut Oğut'un kitabı aylar sonrasında o anlamda bana çok iyi gelmişti doğrusu. Zaman zaman kendimi unuttuğumda veya karamsarlık bulutları bünyemi sarmaya başladığında hemen çıkartıp okuyorum ki böylesi inanılmaz iyi geliyor bana. Sen de mutlaka al :) Ben şimdi diğer kitaplarını alıp okuyacağım :) Ben de seni takibe alıyorum. Herşeyin gönlümüze göre olması dileğiyle, kucak dolusu sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Cevap yazmadan edemedim :) Evrenden Torpilim Var ve Meleklerle Yaşamak hayatımda en önemli yeri olan kitaplardır. Resmen kökünden değişti hayatım ve bunu hem işim hem de yaşantım haline getirdim. Bence herkes okusun bu iki kitabı da :)))

    YanıtlaSil
  7. Canım aynen öyle, okunası ve okutulası kitaplardan olduğu bir gerçek :))

    YanıtlaSil