V for Vendetta: Özgürlüğün Gücü Adına V...

11:25 ebru altin 0 Comments


Kanallar arasında zaping yaptığım esnada, uzun bir süre önce izlediğim V for Vendetta'yla karşılaşınca, açıkçası başka bir yere gitme ihtiyacı duymadan direkt olarak o kanalda (Fox Tv) kalmayı tercih ettim...

Alan Moore'un yazıp David Lloyd'un çizdiği aynı isimli çizgi romandan, Wachowski biraderlerin katkılarıyla beyazperdeye uyarlanan V for Vendetta adlı filmde, geleceğin İngiltere'sinde geçen İngiliz halkının uyanış öyküsü ele alınır.

"Bu maskenin altındaki et ve kemiklerden oluşan yüz, benim benliğime ait değil. Bu maskenin altında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var ve fikirler kurşun geçirmez!" V repliği bile filmi takribi 150 dakika boyunca başlı başına seyrettirmeye yeter de artar.

Filmin Konusu: Geleceğin totaliter İngiltere'sinde geçen "V for Vendetta" isimli filmde "V" olarak bilinen maskeli bir adam tarafından bir ölüm - kalım durumundayken kurtarılan, yumuşak başlı genç kadın Evey'in hikayesi anlatılır.

Son derece karmaşık biri olan V, aynı anda hem eğitimli, gösterişli ve şefkatli, hem de korkuyla sindirilmiş vatandaşlarına, egemenliklerini geri vermeye azmetmiş olduğu içinde bir o kadar sert ve intikam peşinde olan birisidir.

V, İngiltere halkını, hükümeti zehirleyen kokuşmuşluk ve acımasızlıktan kurtarmak amacıyla, seçilmiş liderlerinin diktatörlük anlayışını eleştirir ve vatandaşları kendisiyle Guy Fawkes günü olan 5 Kasım'da Parlamento'nun çevresinde buluşmaya davet eder.

5 Kasım 1605'te Guy Fawkes, Parlamento binasının altındaki bir tünelde, 36 varil barutla yakalanmıştı. O ve komplo arkadaşları, "Barut Komplosu" nu, 1. James iktidarındaki hükümetin zorba yönetimine karşı organize etmişlerdi. Fawkes ve yandaşları asıldı, sürüklendi ve cesetleri parçalandı. Hükümeti düşürme planları ise asla gerçekleşmedi.

O isyanın ruhunu canlandırmak ve o günü yad etmek için V, Fawkes'un 5 Kasım 1605'te giriştiği komployu tamamlayacak, Parlamento'yu da havaya uçuracaktır.

V'nin gizemli geçmişi hakkındaki gerçeği öğrenen Evey ise bununla birlikte kendi hakkında da bir gerçeği keşfederek, zulmün ve kokuşmuşluğun hüküm sürdüğü bir topluma özgürlük ve bağımsızlığın geri kazandırılması için planlar yapan V ile beklenmedik bir ittifak içine girer.

You Might Also Like

0 yorum :