Alman Kültür Merkezi'nde Her Perşembe Mayıs Filmleri Seyretmeye Ne dersiniz?

18:44 ebru altin 0 Comments

Goethe Institut Istanbul (Alman Kültür Merkezi), Perşembe Filmleri başlığı altında düzenlediği film gösterimlerini Mayıs ayında da sürdürüyor. Merkezde her Perşembe saat 19:00’da son üç yılda çekilmiş yeni Alman filmlerinden bir seçki sunmaya devam ediliyor. İlgilenenler için işte Mayıs ayı programı...

Pianomania / 03.05.2012 Saat: 19.00

"Sen nefes almıyor" Piyanist Pierre - Laurent Aimard duygularını çaresizce bu sözlerle ifade ediyor. Steinway & Sons'ın şef akortçusu Stefan Knüpfer'in sürekli duyduğu, tipik cümle bu. Çünkü her piyanonun kendi kişiliği var, her parça kendine uygun renkte bir tını istiyor, her yorum da kendine özgü bir coşkuya sahip.

Pianomania müzik aşkıyla, mükemmellikte, birazcık da delilikle ilgili bir film... Stefan Knüpfer'i müzik dünyasının Pierre - Laurent Aimard, Lang Lang ve Alfred Brendel gibi yıldızlarıyla yaptığı çalışmalar sırasında izlerlerken, izleyiciyi seslerin sırlarla dolu dünyasına doğru sıradışı ve esprili bir yolculuğa çıkarıyor.


Votka ile Viski / 10.05.2012 Saat: 19.00

Bilhassa kadınlar tarafından çok sevilen ve artık yaşlanmakta olan oyuncu Otto Kullberg, ilgi odağında olmayı seven, kesinlikle çekingen olmayan, yaşamaktan zevk alan biridir. Yine çok içtiği bir anda yeni filminin bir çekim gününü berbat eder.

Otto'nun çekimleri bitiremeyebileceği korkusuyla onun yerine yedek bir oyuncu ayarlanır. Çok daha genç olan Arno ile tüm sahneler ikinci kez çekilir. Otto sadece filmdeki rolü için savaşmak ve yeni oyuncu ile bir düelloya girmek zorunda kalmaz. Aynı zamanda gerçek yaşamında da bazı şeyler harekete geçer.


Kinshasa Symhony / 17.05.2012 Saat: 19.00

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Kinshasa'daki "Orchestre Symphonique Kimbanguiste"nin müzisyenleri, kendilerini dünyanın tek siyah senfoni orkestrası olarak nitelendiriyor. Hepsi birer amatör, gün boyu hayatlarını kazanmak için yaptıkları işlerinde çalıştıktan sonra, akşamları provalar için buluşuyorlar.

Sonunda da Kinshasa'da müthiş bir konser veriyorlar. Kinshasa Symphony, herşeyden önce büyüleyici bir kendini adama öyküsü. Film, sondaki konserden önce yapılan çok sayıda provayı izliyor, uzun ve zahmetli bir süreci görünür ve duyulur kılıyor. Bir yandan da kahramanların sorunlarını, gündelik hayatlarındaki ve müzik projelerini gerçekleştirirken yaşadıkları güçlükleri yansıtıyor.

Plug Pray / 24.05.2012 Saat:19.00

İnsan, etten ve kemikten bir makina mıdır? Plug Pray, yapay zeka araştırma merkezlerinin kapısını aralıyor ve bilgisayar teknolojisi, robotlar, biyoloji, nörobilim ve gelişme psikolojisinin birbirine geçtiği bir dünyanın içine dalıyor.

Bu dünyada bugünden mümkün olanlar etkileyici, yapamadıkları ve beceremedikleri de insanı eğlendiriyor. Nereye varmak istenildiği konusu ise soru işaretleriye dolu. Nereye kadar gitmek istiyoruz? Ne zaman sınırları aşmış oluruz? Eğer sınırları aşarsak, bizi kim durduracak? İlerleme ve gelişmeye karşı sınırsız bir inancın hakim olduğu bu zamanda bu soruları soran ve bizi uyaran kişi, bir zamanlar bilgisayar çağının öncüsü olarak anılan, Joseph Weizenbaum'dan başkası değil.

Not: Tüm filmler Almanca olup, Türkçe altyazılı olarak gösterilecektir. Giriş serbesttir...



You Might Also Like

0 yorum :