Güç Seninle Olsun!

14:18 ebru altin 0 Comments

Aylar öncesinden yayınlanmaya başlayan fragmanlarıyla hemen hepimizi etkisi altına almayı başaran Star Wars'ın son filmi Star Wars: Güç Uyanıyor; geçtiğimiz Aralık ayında gösterime girmiş ve girdiği ilk haftadan itibaren de boxoffice listesindeki birinciliği de uzunca bir süre kimseye kaptırmayarak zirvedeki yerini korumuştu.

Peki zirvedeki yerini haftalarca korumuş olmasına bir Star Wars hayranı olarak şaşırdık mı?

Elbette hayır...

Ne de olsa dile kolay, Star Wars'ın hayatımıza girdiği tam tamına 38 yıl olmuş.

Her ne kadar benim temerrüt ilk yayınlandığı dönemlere yetişmemiş olsa da televizyon serisi ile başlayıp sonrasında beyazperde de v'uku bulan bu seriye karşı bağımlı olma durumuma görüldüğü üzere pek de mani olamadı. Zira Star Wars'ın televizyonda yayınlanan hemen her bölümünü daha dün gibi hatırlıyorum. Çünkü ailemdeki erkeklerin Star Wars hayranlığını bilmeyen yok. Eh böyle bir ortamda büyüyüp de etkilenmeme gibi bir durum da olamayacağı için yapacak birşey yok.


O halde serinin hemen hemen bütün bölümlerinde sıkça duyduğumuz üzere "Güç, seninle olsun!"

Hikaye bakımından değerlendirildiğinde film, bir bakıma orijinal üçleme ve yeni üçleme arasında adeta bir köprü görevi üstleniyor. Bu nedenlerden dolayı da Yıldız Savaşları veya nam-ı değer Star Wars, bu son filmiyle neredeyse serinin ilk filmi olan A New Hope'un izinden giderek, 1999 - 2005 yılları arasında gösterime giren ikinci üçlemenin kötü anılarını da hafızalarımızdan temizlememize yardımcı oldu.

Serinin son filminde bu sefer seriye yeni katılan Rey ve Finn karakterlerinin çevresinde şekillenen, Karanlık Taraf olan İlk Düzen'den kaçarak hayatta kalma ve Droid BB-8'e verilen gizli görevi yerine getirme öyküsüne şahit olduk.


Lawrence Kasdan & J.J Abrams ve Michael Arndt'in senaristliğini üstlendiği filmin yönetmenlik koltuğunda ise yine J.J Abrams ve ekibinin olduğunu görüyoruz. Bu da ne yalan söyleyeyim Star Wars için oldukça iyi bir gelişim.

Zira Güç Uyanıyor ile bayrağı devralan bu genç kadro, orijinal üçlemeyi zamanında seyrederek büyüyen ve şimdilerde de yenilik peşinde heyecanla yürüyen bir genç kuşağın temsilcileri. Durum böyle olunca filmin seyirci üzerinde bıraktığı o etki, her ne kadar kişiye göre değişkenlik gösterse de Abrams'ın Star Wars: Güç Uyanıyor'daki etkisi de yadsınamaz bir gerçek.

Film hali hazırda sinemalarda oynuyor mu bilemiyorum ama serinin son filmi hala gösterimden kalkmadıysa eğer keyifli bir 135 dakika geçirmek için şansınız varken geç kalmayın derim.

Kapanışı ise bu seferlik izninizle YODA'nın çok sevdiğim sözüne ayırarak, yapmak istiyorum.

"Korku, karanlık tarafa giden yoldur. Korku öfkeye, öfke nefrete, nefret ise acıya yol açar."

Herkese şimdiden iyi seyirler...

You Might Also Like

0 yorum :