Antrakt, 4. Uzun Metrajlı Film Senaryosu Yarışması’nda Süre Uzatıldı...

10:39 ebru altin 0 Comments

Antrakt, Türkiye sinemasına değişik ve çeşitli senaryoların kazandırılması, senaryo yazımı alanında çaba harcayan, bu işe kendini vermiş ve vermek isteyenlere katkıda bulunmak amacıyla bir uzun metrajlı film senaryosu daha gerçekleştiriyor.

Son senaryo gönderim tarihi ilk olarak 1 Ekim 2012 şeklinde açıklanmıştı. Ancak ilk olarak açıklanan başvuru tarihine göre son haftaya girilen yarışmaya gelen öneri ve ricaların çokluğu üzerine Antrakt katılımcı adaylarına bir aylık süre daha vermeyi kararlaştırdı. Bugüne dek başvuran eser sayısının 30'u geçtiği uzun metrajlı senaryo yarışmasına şartnamede belirtilen husulara uymayan eserler kesinlikle kabul edilmiyor.

Yarışma yetkilileri başvurusu kabul edilen eserlerin dışında Türkiye'nin birçok ilinden ulaştırılan ve formata uymayan senaryolardan şikayetçi. Özellikle gönderiminden önce şartnamenin sonuna kadar okunması ve gerektiğinde telefonla Antrakt danışmanlarından bilgi alınması öneriliyor. Yarışmaya gönderilen eserlerin 40'tan fazlası katılımcıya iade edilmiş durumda...

Bu senaryolarında uygun formata getirilmesi ve birçok tamamlanamayan eserin de yarışmaya katılımını sağlamak için Antrakt son katılım tarihini 2 Kasım 2012  saat 17.00 olarak güncelledi.

Eserler, Antrakt'ın "Ömer Avni Mahallesi. İnönü Caddesi. Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya Sokak. Bağodaları Apartmanı No:3 Daire: 4 Gümüşsuyu / Beyoğlu 34437 İstanbul" adresine elden, kargo yada kurye ile gönderilebilir.

Formata uygun eserler linkinde http://www.antraktmatine.com/senaryo-yarismalari/katilimcilar/ yayımlanıyor. Ön değerlendirmeyi geçemeyen eserlerin yazarlarıyla irtibata geçilip olumsuzluklar belirtiliyor.

Yarışmanın büyük ödülü 5.000 TL. katılan bütün eserlerin SENDER'e (Senaryo Yazarları Derneği) tescilletileceği Antrakt, 4. Uzun Metrajlı Film Senaryosu Yarışması'nın değerlendirme jürisinde alanında uzmanlaşmış birbirinden değerli isimler yer alıyor.

Ahmet Soner, Nilgün Öneş, Tamer Baran, Ercan Kesal, Selay Tozkoparan, Sema Fener, Selin Sevinç'ten oluşan jüri, değerlendirmesini Ocak 2003'te yaparak birinci eseri açıklayacak.

Yarışmaya gönderilecek eserlerin Amerikan tarzı senaryo yazım şekli olarak da bilinen formata uygun olarak tasarlanması ve başvuru şartlarına uygun olarak gönderilmesi gerekiyor.

You Might Also Like

0 yorum :