Nasreddin Hoca ile Düşünmeyi Öğrenmek

21:40 ebru altin 3 Comments

Çocuklara felsefeyi sevdiren filozof çocuk kitaplarının yazarından Türk kültürüne özel bir armağan... Dünyaca ünlü Fransız filozof Oscar Brenifier'nin, felsefe öğretmeni Isabelle Millon'la kaleme aldığı Nasreddin Hoca ile Düşünmeyi Öğrenmek, halk kültürümüzün önemli kahramanlarındanNasreddin Hoca'yı özgün bir yaklaşımla ele alıyor.

Kitapta üç değişik başlık altında irdelenen ve yazarları tarafından farklı kaynaklardan derlenerek yorumlanan on iki Nasreddin Hoca fıkrası yer almakta. Fıkrayı anlamaya ve yorumlamaya yönelik sorulara, bireysel veya sınıf ortamında uygulamaya yönelik alıştırmalara ve ilgili fıkranın felsefi çözümlemesine yer veriliyor. Çocukların düşünme ve sorgulama yeteneklerini geliştirme amacıyla hazırlanan kitap, aynı zamanda eğitimciler ve anne babalar için de bir kaynak oluşturuyor.

Kitap, Nasreddin Hoca fıkralarının eğlenceli yönünün ötesinde okurların alt metinlerini okuma becerisi kazanmasını ve felsefi kavramlarla tanışmasını sağlıyor.

Nasreddin Hoca ile Düşünmeyi Öğrenmek, ödüllü illüstratör Serap Deliorman'ın resimleriyle görsel bir zenginlik de sunuyor. Özenle hazırlanışı, baskı kalitesi ve rengarenk sayfalarıyla çocukların ve gençlerin başucu kitabı olmaya aday bir eser...

3 yorum :